Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Mesiáš islámu“ obsadil australskou restauraci. Během vyjednávání s policisty si dělal selfie

Autor: lm - 
27. října 2015
19:51

Australští policisté za sebou mají těžký den. Před druhou hodinou se totiž v restauraci v Melbourne zabarikádoval ozbrojený muž a prohlašoval se za „mesiáše islámu“.

Šílenec obsadil celé druhé patro restaurace a odmítal prostor opustit. Muž se podle policistů oháněl velkou mačetou či sekáčkem na maso. Touto zbraní rozbil dvě okna a přitom se poranil.

Během vyjednávání muž na policisty házel různé věci, mimo jiné sebral kus skleněné výplně okna a vrhl ji na ně. Vyjednavačům řekl, že je „mesiášem islámu“, a také vznesl požadavek, aby na místo přišla jeho matka. Asi půl hodiny poté si nasadil sluneční brýle a lehl si do okna. Posléze si pro změnu zřejmě fotil selfie.

Policistům se nakonec podařilo muže zpacifikovat. Podle vyšetřovatelů měl zřejmě spor s restaurací a rozhodl se ho takto vyřešit. Podle nich je muž duševně nemocný. Kromě útočníka se nikomu naštěstí nic nestalo.

 

kapturek ( 28. října 2015 06:56 )

nedivim se ze se ty svine tady tak roztahujou kdyz se s nema tak mazli, maji za sebou narocny den ? kur.va prijdu, vpalim kulku do hlavy a hotovo

istyl ( 27. října 2015 21:11 )

mesiáš do pekla s nim...

Zobrazit celou diskusi