Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Hubatá dívka bezmocně kopala nohama. Policista s žačkou surově „vytřel zem“

Bílý policista tvrdě pacifikuje černošskou studentku.
Bílý policista tvrdě pacifikuje černošskou studentku.  (Autor: Sixta Gubin/YouTube)
Autor: ČTK, kal - 
27. října 2015
13:25

Americká policie vyšetřuje incident, při němž policista surově mrštil studentkou střední školy, která předtím odmítla poslechnout učitelku a odejít ze třídy. Podle médií není jasné, co přesně zákroku předcházelo, zásah však vyvolal stovky pobouřených reakcí na sociálních sítích a další debatu o rasové diskriminaci ze strany policistů.

Na veřejnost se zásah zástupce místního šerifa ve střední škole v jihokarolínském městě Columbia dostal díky videu, které pořídil jeden ze spolužáků zadržené dívky.

Na záznamu je vidět, jak bělošský policista Ben Fields vzal černošskou studentku a i s židlí, na které seděla, jí mrštil na zem. Pak ji ještě jednou hodil napříč učebnou, než se pustila židle, načež k ní přikleknul a spoutal ji.

Video ze třídy pro silné povahy:

Video  Policie v USA vyšetřuje incident, při němž policista surově mrštil studentkou střední školy, která předtím odmítla poslechnout učitelku a odejít ze třídy.  - Sixta Gubin/YouTube
Video se připravuje ...


Podle stanice CNN není jasné, co se stalo před příchodem policisty, místní média však tvrdí, že dívka spolu s jedním spolužákem byli zadrženi kvůli narušování pořádku ve škole.

Aktivisté Americké unie občanských svobod požadují potrestání policisty, pro jehož čin podle nich není žádná omluva. Úřad místního šerifa v reakci na kritiku uvedl, že zákrok vyšetřuje a Fields byl dočasně přeřazen na méně exponovanou funkci.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

evita5555 ( 28. října 2015 11:24 )

A čo urobil zle? Niekto ho zrejme zavolal, aby zjednal poriadok, tak to urobil, nie? Zrejme ju najskôr požiadal, aby vstala, ale ona neposlúchla policajta a on ju z tej stoličky jednoducho vytriasol. Čo by asi urobil čierny polda?

308win ( 27. října 2015 22:35 )

ani ne spíše druhý stupeň.

istyl ( 27. října 2015 18:33 )

naši by si to nedovolili taky a jsou tam taky...je to o vychove...i mam zetaka sefem vezenitak vim...ale aby vsichni pochopili, nejde za banalni věci zakrocovat neadekvatne...

petr1982 ( 27. října 2015 18:24 )

Nevychovanej smrad. Nevím, co je na videu pobuřujícího.....Zajímavé, že k americké černošce se vyjádřit můžeme, ale když je článek o českých cikánech nebo o uprchlících, tak je diskuze zablokovaná. Tomu říkám demokracie.

ladybug ( 27. října 2015 17:25 )

istyl, to nebyla žádná malá školačka, ale drzá puberťačka, měl ji ještě nakopat do zadku. To je mládež vychovaná rodiči, kteří považují policii za prasata. Mám 4 dospělé děti (v Americe) a nikdy neměly problémy s policií a už jsou středního věku. Já taky né.

Zobrazit celou diskusi