Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Uprchlický tábor obklíčili extremisté: V lese se připravují na válku a sympatizují s Ruskem

Autor: max - 
23. října 2015
12:53

Okolí uprchlického tábora ve slovenském Gabčíkovu se zaplnilo mladíky v uniformách. Říkají si „Slovenskí branci“. Paramilitantní skupina cvičí v lesích boj se zbraněmi a její členové se oblékají nápadně podobně jako fašistická Hlinkova garda. Na Facebooku mají přes 5 tisíc fanoušků a jejich počet rychle roste.

„Takoví lidé v prostoru tábora pro uprchlíky nemají co dělat. Jde o zbytečnou provokaci, které by měla policie zabránit,“ řekl serveru SME.sk o skupině, kterou ministerstvo vnitra eviduje jako extremistickou, bezpečnostní analytik Jaroslav Naď.

Přestože o nich policie dobře věděla, nezakročila. Trnavské policejní mluvčí pouze uvedla, že se nedopouštěli žádné protiprávní činnosti, a proto zásah nebyl potřeba.

Extremisté se vezou na utečenecké vlně a jejich počet rychle roste. Podle experta na extremismus Daniela Mila můžou představovat bezpečnostní riziko. Snaží se oslovovat hlavně mladé lidi. Organizují tábory, kurzy přežití a partyzánského způsobu boje.

Ministerstvo školství vyslalo do škol inspekci kvůli akci, při které učili branci děti střílet. Ta situaci vyhodnotila pouze tak, že ředitelé, kteří pustili brance do svých škol, udělali chybu.



fotrpjotr ( 23. října 2015 13:46 )

Divíte se,když Evropa nemá žádnou vojenskou alianci.NATO pouze hájí zájmy USA a provokuje Rusko.

cid2000 ( 23. října 2015 13:36 )

...už nevědí trapáci na koho ten Evropský bordel a chaoz svézt!!!Vždy jim poslouží hrůůůůzostrašný rus,který snad jediný jedná nečekaně rozumně,racionálně,rychle,tvrdě a efektně v boji s teroristy a utečenci !!!!! A to je neskutečne s.e.r.e. v NATO a EU a především americkou C.I.A.!!!

xiioma ( 23. října 2015 13:33 )

almr - už to nehulte osobo.

almr ( 23. října 2015 13:28 )

Jak to ,že není zakázána diskuze? Vždycky,když je článek o uprchlících tak je.Tady se to svádí na Rusko tak je povolena.

cid2000 ( 23. října 2015 13:21 )

...a to, že celá Ukrajinská armáda sympatizuje s banderovcema a nacistama a všichni jim dodávají z EU oficiálně zbraně nikomu nevadí????Ale těchto pár bl.be.čků si hraje na kret.ény a hned je rozmáznete a hodíte na krk rusákům.Už trapné.Nacisty máme rádi,ale rusáky ne?

Zobrazit celou diskusi