Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Brutální video: Strážník chtěl zastavit šíleného žháře, ten do něj začal bodat hlava nehlava

Autor: lm - 
23. října 2015
21:38

Opravdový hrdina! Tímto titulem se právem může pyšnit miamský strážník Mario Gutierrez. Nasadil totiž svůj vlastní život, aby ochránil jiné. Za to ho ale šílený žhář málem ubodal k smrti.

Incident se sice odehrál v říjnu před dvěma lety, policisté ale až nyní zveřejnili hrůzostrašnou nahrávku. Miamský strážník se v rámci rutinní obchůzky zastavil na benzince. Na místě zpozoroval podezřelého muže, který se snažil otevřít víko k podzemním zásobárnám pohonných hmot. K muži se tedy vydal blíže a všiml si, že podezřelý rozdělal oheň a chtěl podpálit zásobárny, ve kterých bylo odhadem přes 30 tisíc litrů pohonných hmot.

Gutierrez v rychlosti aktivoval nouzovou pojistku, kterou zabránil palivu, aby teklo do stojanů. Poté se strážník vydal nebezpečného muže zpacifikovat. Tehdy 51letý Dominique Jean na policistu ale brutálně zaútočil a začal ho bodat hlava nehlava obrovským nožem. I přesto, že mu šílenec uštědřil mnoho vážných bodných zranění, Gutierrezovi se podařilo vytasit pistoli a žháře zastřelit.

Hrdinný strážník poté bojoval v nemocnici o život. „Ze všeho nejdůležitější pro mě bylo se znovu potkat s rodinou. Nechtěl jsem umřít a už je nikdy nevidět,“ popsal Gutierrez.

Policisté zveřejnili nahrávku z bezpečnostních kamer v ten samý den, kdy státní zástupce případ uzavřel. Tehdy video viděl poprvé také Mario Gutierrez. „Hned mi došlo, že asi 80% toho videa si vůbec nepamatuji. Doteď si nevybavuji, co vše jsem dělal,“ přiznal strážník, který za svůj hrdinský čin dostal několik ocenění. On sám ale skromně tvrdí, že jeho největším úspěchem bylo, když k policejnímu sboru nastoupil.

Video Šílenec chtěl vyhodit benzinku do povětří, pak málem ubodal strážníka. - Reprofoto Youtube, Twitter, Facebook, Police, archiv
Video se připravuje ...

vi3ol ( 24. října 2015 16:13 )

Dal mu dobře do nosu!..

Xeen ( 24. října 2015 00:27 )

Podvědomě tuším i bez přečtení, který z těch dvou je strážník a který je šílený žhář.... Je tu šance že se pletu, ale tipl bych, že tak v jednotkách procent.

Zobrazit celou diskusi