Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Dvouletou holčičku našli mrtvou v kufru: Ostatky matky objevili před pěti lety, kdo je zavraždil?

Autor: lm - 
22. října 2015
23:31

Není to sice malá Maddie McCann, ale její případ není o nic méně záhadný. Australští policisté se stále snaží zjistit, co se stalo dvouleté holčičce, jejíž tělo bylo nalezeno v kufru. Navíc zjistili, že její matka byla také zavražděna za podivných okolností.

Tělo malé holčičky bylo nalezeno v kufru pohozeném nedaleko dálnice v jižní Austrálii. Podle policistů dívka zemřela před osmi lety. Nález vyvolal spekulace, zda by se nemohlo jednat o britskou holčičku Maddie McCann, která beze stopy zmizela na rodinné dovolené v Portugalsku v roce 2007. Jenže to vyšetřovatelé posléze vyvrátili. I tak je ale případ jedna velká záhada.

Detektivové totiž díky DNA testům zjistili, že holčička byla dcerou 20leté Australanky Karlie Jade Pearce-Stevenson, jejíž kosti byly nalezeny v roce 2010 v lese Belanglo. Svobodnou matku viděli naposledy 8. listopadu 2008, kdy jela po dálnici s malou Khandalyce v autě.

Les Belanglo má v Austrálii krvavou pověst. Během 90. let tu totiž řádil sériový vrah Ivan Milat, který unesl, oloupil, zneužil, týral a zavraždil celkem sedm mladých turistů. Ten je ale od roku 1996 ve vězení na doživotí, bez možnosti předčasného propuštění.

Vyšetřovatelé se teď všemu snaží přijít na kloub a prosí o pomoc veřejnost. „Je to jeden z nejhorších zločinů, které si můžete představit. Nebyla zničena jen jedna rodina, narušilo to celou komunitu. Ti, kteří jsou za tento odporný čin odpovědní, žijí mezi námi a my je musíme rychle zadržet a učinit spravedlnosti zadost,“ uvedl detektiv Supt Willing.

vi3ol ( 23. října 2015 13:29 )

Těch podobných vražd tam bude víc..jenom oběti jsou zatím ve spisech "pohřešovaní". ..dívám se přeci na kriminálky.. a vrah si takhle dělá z policistů.. řiť..

Zobrazit celou diskusi