Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Rusko přinutilo USA jednat: Amerika chystá „bič“ na islamisty

Autor: mb - 
22. října 2015
14:58

Spojené státy dle britského deníku The Times plánují otevřít „druhou frontu“ v boji s islamisty. Amerika zesílí bombardování pozic džihádistů a chce v boji proti řezníkům z Islámského státu sjednotit rozličné bojůvky, včetně těch, které podporuje Írán.

Nový plán Pentagonu chce přinutit stoupence Islámského státu bojovat na více frontách. Dle britských médií má jít o koordinované útoky opozičních syrských jednotek, irácké armády, Kurdů, ale třeba i šíitů, které podporuje Írán.

Rozhoupali je Rusové

Podle analytiků se Pentagon k akci rozhoupal kvůli ruské operaci v Sýrii. Na amerického prezidenta Baracka Obamu (54) je vyvíjen tlak, aby „odpověděl ruské intervenci“. Postup Ruska Západ kritizuje, tvrdí, že jen prohloubí krizi v Sýrii. Nový americký plán pro boj s Islámským státem má USA pomoci znovu převzít iniciativu. Washingtonu se též nelíbí výroky iráckých politiků, že by uvítali ruskou intervenci proti islamistům na svém území.

Bomby i nová fronta

Kromě sjednocení různých ozbrojených skupin a koordinovaných útoků návrh údajně počítá i se zesíleným bombardováním pozic Islámského státu a dodávkami zbraní irácké armádě, zvláště pak protitankových střel. Vypracování plánu dostal na starosti generál Joseph Dunford (59), konečný návrh by pak měl Kongresu předložit již příští týden ministr obrany Ashton Carter (61).

ginna15 ( 22. října 2015 20:36 )

USA je zdrojem všeho zla ve světe od 2.svetove války. Žijí intrikama,v zájmů ochrany USA likvidují jakýkoli stát a nenazranosti svrhnou jakýkoli režim jen aby se dostali k ropě atd! USA je zlo!!!

gabreta ( 22. října 2015 18:08 )

Jo, jo. Odstranit Asada, steně jako odstranili Kadáfího nebo Husajna a od tý doby je v Iráku a Libyi mír a klid, ruku v ruce s demokracií co? To všechno jsou národy, založený na kmenových bojích a potřebujou nad sebou klacek, kterej jim musí hrozit a bát se ho, tedy diktátora! Jinak žít neumí!

gabreta ( 22. října 2015 18:00 )

Jak se opakuje historie co? Stejná režie jak za druhý světový! Tenkrát naprosto stejně obchodovali s Ádou a do války vstoupili, až když Rusáci Němce hnali od Stalingradu! Jak je vidět, jejich systém v zastrašování Evropy se nemění, akorát tentokráte získali v EU silné spojence v její likvidaci.

zidoniusek ( 22. října 2015 16:54 )

loutka merkelová a žabojed holand,ti zachrání Evropu. doufám ,že budou souzení pro vlastizradu. Germáni jsou asi větší hovada,než si člověk dovede představit.

19jirka74 ( 22. října 2015 16:30 )

Američani tam už usínali. Rusové prodávají Asadovi zbraně a chtějí ho u moci. I když většina uprchlíku utekla kvůli masakrům Asada před 4 lety do okolních států a teď se valí do Evropy. Bůh s tebou Sýrie.

Zobrazit celou diskusi