Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nákupy s medvědem: Huňáč zabloudil do obchoďáku v Rusku

Medvěd zavítal do ruského nákupního střediska.
Medvěd zavítal do ruského nákupního střediska.  (Autor: Reprofoto youtube.com)
Autor: ČTK - 
15. října 2015
08:05

Do jednoho z nákupních center na okraji Chabarovska na ruském Dálném východě se vloupal medvěd. V noci rozbil skleněnou tabuli a vystrašil zaměstnance supermarketu, informovala ruská média. Po několika minutách šelma našla cestu ven a utekla na pozemek mateřské školy.

Tam medvěda obklíčili a zastřelili policisté. Ihned si ovšem vysloužili kritiku od ochránců přírody, podle kterých měli zvíře chytit a nemuseli ho hned zabíjet. "Vyděsila jsem se a celá jsem se na židli přikrčila," popisovala nevšední zážitek jedna z prodavaček.

Lidé v některých částech Ruska se na podzim opakovaně potýkají s problémem v podobě hladových medvědů, kteří si nevytvořili tukové zásoby natolik velké, aby se mohli věnovat zimnímu spánku.

U města Komsomolsk na řece Amur bylo v úterý v lese nalezeno tělo lovce, jehož zabil medvěd. Mrtvé zvíře, které zabila kulka z lovcovy zbraně, leželo poblíž.

Video  Do jednoho z nákupních center na okraji Chabarovska na ruském Dálném východě se vloupal medvěd.  - Anatolij Zacharčuk/YouTube
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi