Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Diktátor Kim vrněl blahem. KLDR slavila a hrozila americkým imperialistům

Autor: kyc, simao - 
12. října 2015
12:40

Monstrózní vojenská přehlídka, pestrý kulturní program plný ód na komunistický režim, po ní okázalý ohňostroj. Severní Korea slavila o víkendu 70. výročí založení komunistické strany, státní agentura k tomu vydala nové snímky. Rozesmátý vůdce Kim si oslavy užíval, vedle toho ale také imperialistům vzkazoval: Porazíme vás.

O víkendu buráceli soudruzi v KLDR, kteří slavili 70 let komunismu v zemi. Diktátor Kim Čong-un (32) vystrojil monstrózní vojenskou přehlídku, kulaté výročí vládnoucí Korejské strany práce (KSP) bylo zkrátka nutné oslavit se vší parádou.

Stovky dodávek projížděly Pchjongjangem, vojáci z korby mávali rozvášněnému davu, z amplionů zněly budovatelské písně, do vzduchu vzlétly balony a nebe nad metropolí rozčísla letadla, za nimiž se valil barevný dým. „Ať žije neporazitelná Korejská strana práce,“ hlásal jeden z transparentů.

Tomu všemu přihlížel rozesmátý diktátor, který si nenechal ujít příležitost a hurónsky oznámil: „Revoluční výzbroj strany znamená, že jsme připraveni vést jakoukoli válku, kterou vyprovokují američtí imperialisté!“ Dav na hlavním Kim Ir-senově náměstí hýkal nadšením, někteří se neubránili slzám, další nad hlavou mávali kyticemi plastových květin.

Po boku severokorejského diktátora přitom stál čínský host Liou Jün-šan, pokládaný za »muže číslo pět« v nejužším vedení čínských komunistů. Ten Kimovi doručil dopis od čínského prezidenta, vyjadřující zájem o posílení vzájemných vztahů, které pošramotil spor o severokorejský jaderný program.

Dopis vybízí Pchjongjang k obnovení šestistranných rozhovorů na toto téma. Usmívající se Kim a Liou spolu hovořili prostřednictvím tlumočníka.

Soudruh Kim pak během svého projevu vzkázal i toto: „Naše revoluční síly jsou připraveny chránit náš lid a modré nebe nad naší vlastí.“ Když však nebe potemnělo, po vojenské parádě vrcholily oslavy velkou světelnou show nad Pchjongjangem.

bum-bella-bum ( 12. října 2015 14:25 )

Takový má účes gabreta zindula a jojone, na Kima.

kaskader ( 12. října 2015 14:02 )

Sláva větší než v Číně a Kremlu a Zeman nepozván?

Zobrazit celou diskusi