Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

ISIS má nového kata: Kdo je „Buldozer“, který dětem seká ruce a dospělým hlavy?

Autor: lm - 
9. října 2015
15:51

Islámský stát si po džihádistovi Johnovi vychoval dalšího kata! Stodvacetikilový „Buldozer“, jak se muži přezdívá, nemilosrdně popravuje odpůrce islamistů a vzdorujícím dětem seká končetiny.

Obézní extremista si získal krvavou reputaci jako jeden z nejošklivějších katů ISIS. Stejně jako džihádista John si ale zbaběle maskuje tvář a jeho identita je prozatím neznámá. Mezi lidmi se mu říká „Buldozer“.

Jeden z jeho prvních snímků byl zveřejněn v červnu 2014. Tehdy byl zachycen v maskáčích a držel 52kilový kulomet s kulkami, které projdou i pancířem. Těžký kulomet M2 Browning se přitom obvykle montuje na tanky a strážní věže.

Naposledy o jeho nemilosrdnosti promluvil teprve 14letý syrský chlapec, který se odmítal přidat k islamistům. Buldozer mu za trest veřejně usekl končetiny. „Dali mi ruku na špalek a sekáčkem ji usekli. Pak mi usekli i nohu a oboje dali přede mě, abych to viděl,“ popsal hrůzu chlapec reportérovi televizní stanice Channel 4.

Buldozer je tak zřejmě nástupcem džihádisty Johna, který ve videích ISIS sehrál krvavou roli kata a připravil brutálním způsobem o život Američany Jamese Foleyho, Stevena Sotloffa a Petra Kassiga, Brity Davida Hainese a Alana Henninga. Od doby, kdy byla zveřejněna jeho identita, se ale příliš neukazuje.

byvalyvoliccssd4 ( 26. října 2015 16:44 )

U článku "Syrský chlapec se postavil islamistům. Usekli mu ruku a nohu" není diskuze. Na pátem obrázku dívka se samopalem - ten samopal je Kalašnikov. Typická zbraň CIA, že?

XLADI ( 21. října 2015 06:39 )

Jo fotit se s kulometama to uměj, ale kdyby z toho vystřelil tak to neustojí . Je jedno že skrejvá ksicht stejně není o co stát. Sejměte je všechny bůh už si je přebere.

frantaklika ( 10. října 2015 10:28 )

pro pár špinavých zlaťáků, pro hnusný žold z Nobelovy ceny zasmradila zkorumpovaná Merkel Evropu!

erikcom ( 10. října 2015 10:25 )

zajimave taky jsem se vratil z německa a tenhle film jsem nevidel asi by to chtelo cist min pohádek

75pedro ( 10. října 2015 09:52 )

Sůčko...

Zobrazit celou diskusi