Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hrdina ve vlaku zneškodnil islamistu. V USA skončil s kudlou v hrudi

Autor: ČTK - 
8. října 2015
18:25

Dvaadvacetiletého Američana, který se v srpnu podílel na úspěšném zásahu proti střílejícímu islámskému radikálovi ve francouzském vlaku, někdo v USA pobodal. Podle zpravodajství televizních stanic NBC a CBS byl zdravotník vojenského letectva Spencer Stone vážně zraněn, ale jeho stav je prý stabilizovaný.

Muž byl napaden ve čtvrtek po půlnoci místního času v oblasti s větším množstvím barů v centru kalifornského hlavního města Sacramenta.

Zasahující policie jej našla pobodaného a nejprve se obávala o jeho život. Podle zdrojů CBS byl Stone bodnut celkem čtyřikrát, a to před barem, kde postával v ženské společnosti.

Policisté po útočníkovi pátrají.

Hrdina z vlaku

Stone obdržel za zásah proti marockému extremistovi ve francouzském rychlovlaku TGV Řád čestné legie spolu s dalšími lidmi, včetně dvou amerických občanů.

Ve vlaku byl Stone spolu s kamarádem Anthonym Sadlerem z Pittsburgu v Californii a členem oregonské národní gardy Alekem Skarlatosem (22), který v rámci dovolené cestoval po Evropě a v minulosti byl na misi v Afghánistánu.

Při srpnovém incidentu utrpěl zranění na ruce.

bum-bec-bum ( 9. října 2015 10:42 )

To nám chtějí tak Amíci prezentovat. Houbelec, jak píše vihor, machroval a nějakej blb to neunesl. Joo to by se Amíkům líbilo, aby mohli napadnout další zemi.

vihor ( 8. října 2015 23:31 )

Spíš bych řekl, že machroval před ženskými s řádem čestné legie a nějaký bezmozek to neunesl a ze závisti ho pobodal. V barech je takových primitivů hodně, není třeba za vším hledat teroristy.

mandat ( 8. října 2015 20:22 )

Vsadim se, ze na nej Arabaci poslali par lidi,aby ho zlikvidovali.Mel by si dat pozor.

Zobrazit celou diskusi