Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrdina Peter (†64) zachránil přítelkyni z plamenů, ale sám zemřel. Před smrtí jí vyznal lásku

Autor: lm - 
8. října 2015
16:41

Opravdový hrdina, který nasadil vlastní život, aby zachránil svou lásku. Tím je Peter (†64), který zahynul při rozsáhlém požáru slovenského hotelu Junior. Do posledního dechu ale bojoval za to, aby jeho milovaná přítelkyně přežila.

Peter s přítelkyní Evou si chtěli v hotelu Junior užít romantickou dovolenou. Pár spolu byl už devět let a třídenní výlet do Nízkých Tater byl dárkem k Eviným 44. narozeninám. Do hotelu s sebou vzali i milovaného pejska. Ani jeden ale netušili, že jejich výlet skončí tragicky.

Po čtvrté hodině ráno pár vzbudil štiplavý a hustý kouř. Peter Evě nařídil, aby se oblékla a vzala psa, že hned musí pryč. "Otevřeli jsme dveře. Z dveří na nás vyšlehl ten hustý štiplavý dým. Hned jsme je zavřeli. Denny utekla pod postel a nezaštěkala," popsala roztřeseným hlasem Eva deníku Nový Čas.

Peter poté otevřel okno a začal křičet na hasiče, aby si jich všimli. "Někdo po chvíli zakřičel: Vydržte, už jdeme!" Eva si vylezla na parapet a Peter stál u okna. Tehdy si Eva od své lásky vyslechla poslední slova. "Řekl mi: Evka, umírám, prosím tě, dýchej alespoň ty, já už nemůžu. Dýchala jsem přes ručník, tak jsem mu ho podala. Vzal si ho a už jsem jen slyšela, jak spadl," prozradila zdrcená žena.

"V rukou jsem svírala růženec a prosila jsem Boha, aby nás zachránil. Vtom jsem uviděla plošinu s hasiči. Dali mě do sítě, pak do sanitky a odvezli do nemocnice. Peťu jsem od té doby neviděla," dodala. Žena ještě stihla hasiče upozornit na to, že její milovaný je v hotelovém pokoji. Bohužel mu ale už nebylo pomoci...

Při rozsáhlém požáru hotelu Junior v lyžařském středisku Jasná v Nízkých Tatrách na Slovensku zemřel jeden člověk a dalších sedm lidí se zranilo. Hasiči z budovy evakuovali přes 130 lidí. Požár vypukl 6. října krátce po třetí hodině ráno a oheň během hodiny zasáhl celou sedmipodlažní stavbu. Celková škoda se odhaduje na čtyři miliony eur (necelých 110 milionů korun).


Zobrazit celou diskusi