Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

„Voloďa“ slaví narozeniny. Putin dostal od rapera odvázaný videoklip

Autor: mb - 
7. října 2015
18:55

Ruský prezident Vladimir Putin slaví 63. narozeniny. Část dne stráví v práci, ale pak obuje brusle a vyrazí na led, kde si zahraje v Noční hokejové lize. Navíc dostal od ruského rapera svérázný dárek v podobě oslavné písně, kde se „drsňák“ vyznává z obdivu k prezidentovi.

V Kremlu oslavují – „car“, jak mu údajně ochranka přezdívá, má narozeniny. Minulý rok strávil Vladimir Putin narozeniny na dovolené na Sibiři, letos se ale toulat po „matičce Rusi“ nehodlá. Den stráví pracovně, jediným povyražením by měl být zápas s veterány ledního hokeje v takzvané Noční hokejové lize.

Bizarní dárek

Narozeniny Putina po svém oslavil raper Timur Junusov (32), který vystupuje pod pseudonymem Timati. Zveřejnil svůj nový videoklip, ve kterém pěje oslavnou ódu na ruského prezidenta. Klip začíná – jak jinak – na Rudém náměstí a „drsným“ úvodem se slovy: „Můj nejlepší kámoš je prezident Putin“. To se opakuje nejméně pětkrát, Putin je v klipu mimo jiné popsán jako „jeden z nás“, ale nechybí ani přirovnání k DJ v nočním klubu.

Putin sexsymbol

Ačkoliv už Putin vstoupil do šesté dekády svého života, dle rapera je Putin doslova sexsymbol. „Holky kvůli němu prostě šílí, můj nejlepší kámoš zatím není ženatý. Pracujeme bez přestávky od pondělí do soboty. Celá země stojí za ním, je to fajn chlap, superhrdina,“ zpívá se v klipu.

Medvědí služba?

Timur Junusov svůj „dárek“ myslel upřímně, ale prezidentovi prokázal nejspíše „medvědí službu“. Opozice dlouhodobě upozorňuje na to, že se kolem Vladimira Putina vytváří kult osobnosti, který není zdravý pro ruskou společnost a budoucnost země. Současný systém dle politické opozice stojí pouze na autoritě jednoho člověka, což je možná v krátkodobém a střednědobém výhledu zdánlivě efektivní, ale po ukončení kariéry prezidenta může dojít k dramatickému boji o moc v Kremlu.

fotrpjotr ( 8. října 2015 03:20 )

To Obama zase kouká,který suverenní stát by rozvrátil.

Zobrazit celou diskusi