Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Krejčířův útěk práskl jeho komplic! Bál se, že ho český podnikatel poté zabije

Autor: lm - 
7. října 2015
09:10

Práskl ho vlastní komplic! Útěk Radovana Krejčíře (46) z jihoafrického vězení zhatil jeden z vězňů, který pojal podezření, že ho český podnikatel poté zabije. Podle serveru Sunday World naplánoval Krejčířův útěk Jihoafričanům dobře známý vězeň William Mbatha, který býval jeden z šéfů podsvětí.

William Mbatha byl podle serveru mozkem celé operace. Právě on měl zjistit a nakreslit únikové trasy z vězení v Pretorii, kde si oba odpykávají svůj trest. Mbatha dostal za několik loupeží, únosů, nedovoleného ozbrojování, vydávání se za policistu a další trestné činy 135 let za mřížemi, Krejčíř si výši trestu teprve vyslechne 12. října. Soud v Johannesburgu ho na konci srpna shledal vinným z pokusu o vraždu, z únosu a z pokusu o přechovávání narkotik.

Krejčíř plánoval z vězení utéct se skupinkou čtyř vězňů. Jeden z nich ale plán vyzradil, protože dostal podezření, že ho Krejčíř po útěku zabije. „Mluvil s ostatními třemi vězni a sdělil jim své obavy poté, co jim Krejčíř řekl, že on si při útěku obleče uniformu dozorce, zatímco oni zůstanou ve vězeňských mundúrech. Podezíral Krejčíře, že je chce použít jako lidské štíty,“ prozradil zdroj, který ve vězení pracuje, ale nechtěl uvést svou identitu.

Pochybnosti u vězně vzbudil i úmysl použít při útěku vrtulník. „Shledával to pochybným, protože do vrtulníku se vejde jenom pár lidí. Bál se, že je Krejčíř zabije poté, co se ke stroji dostane,“ dodal zdroj.

List The Independent uvedl, že český podnikatel plánoval utéct do Svazijska a poté se přes sousední Mozambik vydat do Argentiny. Na útěk Radovana Krejčíře z jihoafrické vazby bylo prý připraveno celkem 246 milionů randů (přes 434 milionů korun).

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

moiaza ( 7. října 2015 11:56 )

 Cože?? Tenhle poctivý člověk, lidumil a nejlepší kamarád naších politiku chtěl někoho zabít? To je hloupost. Krejčíř je slušný člověk.

vrahrychtar ( 7. října 2015 10:47 )

protoze spartanskej micopich...

gogo ( 7. října 2015 09:30 )

Zdá se, že psát o apokalypse zvané migranti, které změní Evropu v Eurábii, je v Blesku zakázáno..

Zobrazit celou diskusi