Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Ruské nálety vystrašily islamisty. Tisíce fanatiků prý uprchly ze země

Autor: ČTK, mb - 
6. října 2015
21:53

Ruské nálety začaly teprve minulý týden, ale údajně už způsobily mezi radikály z Islámského státu paniku. Tisíce islamistů prchly ze Sýrie, utíkají prý do Jordánu.

„Nejméně 3 tisíce bojovníků z Islámského státu, Al-Nusry a Jaish Al-Yarmouk utekly do Jordánu, mají strach z ofenzivy syrské armády, která díky ruským náletům útočí na pozice islamistů na všech frontách,“ prozradil nejmenovaný vojenský zdroj ruským médiím.

Jenže posledně jmenovaná skupina Jaish Al-Yarmouk patří do koalice Svobodné syrské armády a Západ je považuje za „umírněné rebely“.

„Z jejich pohledu jsou to všichni teroristé. A to je recept na katastrofu,“ kritizoval před pár dny americký prezident Barack Obama (54) ruské nálety na skupiny bojovníků, které USA považují za opozici. Obama nazval vojenskou účast Ruska cvičením, které prohloubí konflikt v Sýrii, místo aby přispělo k jeho vyřešení. Rusko podle něj nezískalo mezinárodní podporu pro své akce v Sýrii.

Rusko ignoruje USA

Ruský prezident Vladimir Putin (62) naopak poukázal na to, že Rusko je jediná země, která na rozdíl od některých“ operuje v Sýrii v souladu s mezinárodním právem. Moskva kritiku Spojených států i dalších zemí ignoruje a pokračuje v bombardování pozic islamistů. „Naše letadla zasáhla v pondělí 10 cílů Islámského státu. Zničili jsme zhruba 20 tanků, které teroristé ukořistili syrské armádě. Také jsme zničili sklad islamistů s výbušninami,“ prohlásil tiskový mluvčí ruského ministerstva obrany Igor Konašenkov.

gabreta ( 9. října 2015 18:17 )

Je až úsměvný, jak Amíci nemůžou rozdýchat Ruský úspěchy v boji s IS. Prostě se jim vidina rozes*raný Sýrie začíná vzdalovat a samozvanej "Světovej policajt" utře nudli, jako na Krymu. Zase ho Rusák předběhnul!!

cid2000 ( 9. října 2015 11:41 )

USA/NATO/C.I.A. začíná přes svého koaličního spojence z protiteroristické koalice KATAR evakuovat letounama své vytvořené teroristy z ISIL před Ruskýma raketama a bombardérama!Divné přeci?Celé roky nás tato koalice proti ISIS/ISIL jen krmí lží o boji proti ní!Jen nás zásobují strachem v Tv o popravách,upalování lidí v klecích,křesťanů,stínáním hlav zajatců,homosexuálů a teď,když jim Rusko šlápne tvrdě opravdově po krku tak začínáme tyto teroristy litovat a chránit před Ruskem?Divné a hnusné!Jako západ jsme pokrytci a zmetci to co děláme!!70 let po 2.sv.válce se spojíme i s čertem proti Rusku za každou cenu!!Podporujeme nacisty a banderovce na Ukrajině co statečně demokraticky vraždí civilisty z raketometů na sídlištích v panelácích ve východní Ukrajině a teď chráníme teroristy,který vytvořilo americké CIA proti Sýrii a Iránu!Děsný a hrůzný co jsme za západní zmetky!!Stydím se!!

cid2000 ( 9. října 2015 11:32 )

Nacistická televize ČT24 je hrůzostrašné monstrum co má neomezené možnosti lhát a dezinformovat.ČT24 podporuje banderovce co bombardují a vraždí raketometama,dělostřelectvem,letectvem civilní sídliště v Donbasu,Luhansku,Doněcku atd.Nestydí se vraždit plošně civilisty i děti samozřejmě zalezlé ve sklepech paneláků bez vody,WC,elektřiny,plynu,topení!!Tohle podporuje zrůdná ČT24!!Jednou je potrestáme za propagandu nacismu,genocidy a z civilistů v panelácích dělají teroristy!!!Jedině Rusko díky dobrovolníkům z řad jejich armády,z řad civilistů a z řad východních ukrajinců co jsou v utečeneckých táborech v Rusku se z formoval odpor proti Kyjevským banderovcům!Východní Ukrajinci se nennechali střílet jak králici od těchto banderovských bataliónů!Čemu se diví ČT24,že se lidi z paneláků brání vraždění proboha!!Naši polici podporují stranu Svobody a Pravého sektoru a další!Jsou to extrémní strany,které obdivují Banderu,Sucheviče,Hitlera a další vrahy!!Stydím se za naši vládu,že našimi partnery je tato zvěř,kterou pokládáme za demokratickou a humánní!Přitom tam plošně vraždí po celé Ukrajině své odpůrce co napíši a řeknou něco jiného než Jaceňuk s Porošenkem!!Tohle si předešlá svržená vládá nedovolila do takové míry,ikdyž byla také zkorumpovaná,ale neválčila a nevraždila vlastní lidi a neoslavovala nacisty a banderovce jako tato vláda dosazení americkou C.I.A.!!Není divu,že lidé začínají podporovat Rusko,ikdyž tohle nikdo nechtěl.Ale jsme nuceni fabndit a podporovat Rusko díky obrovským lžím našich politiků,lžím EU,lžím a útočnému chování paktu NATO!!!Tohle šílenství co předvádí západní svět nikdo nečekal!!NATO nebo tedy spíše Protiislámská koalice začala evakuovat přes Katar a jiné země své teroristy z ISIS/ISIL proti,kterým bojuje papírově ze Sýrie pryč do Lýbie což je neuvěřitelné a šílené!!C.I.A. si stvořila ISIL a teď je zachraňují před Ruskýma raketama a bombardérama!!Je vidět,že to Rusko vzalo efektivně účelně od podlahy!!Proto jim začínají fandit lidé!Naši politici st

Zobrazit celou diskusi