Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Mladé dívce se po operaci otevřela jizva. Viděla si až do břicha!

Autor: lm - 
6. října 2015
19:57

Prožila si opravdový horor! Jednadvacetiletá dívka z Velké Británie musela kvůli abscesu v břiše podstoupit operaci. Po ní si myslela, že z nejhoršího už je venku, ale to ještě netušila, co ji čeká. Rána se jí po operaci totiž rozevřela a nebohá dívka si viděla až do břicha!

Jednadvacetileté Chloe Meade byla diagnostikována v 11 letech Crohnova choroba. V lednu se jí přitížilo a s křečovitými bolestmi břicha se musela vydat hledat pomoc do nemocnice. Doktoři přišli na to, že se jí v břiše utvořil absces, a ihned ji poslali na operaci.

Po operaci si Chloe myslela, že z nejhoršího už je venku. „Když jsem se vzbudila a viděla tu dvaceticentimetrovou jizvu na břiše, myslela jsem, že tím mé utrpení skončilo,“ svěřila se Chloe deníku Mirror. Po pár týdnech v nemocnici se jí ale rána zanítila. „Bylo to jako z hororového filmu. Jizva se mi úplně otevřela a skrz ni jsem viděla do svého břicha,“ popsala hrůzu.

Doktoři se domnívají, že za to mohly léky, které Chloe po operaci nasadili. „Dali mi steroidy, které měly potlačit otoky a infekci, ale začala jsem rychle přibírat. Zavodnilo mi to tělo a podle doktorů to zřejmě způsobilo, že se mi otevřely pooperační jizvy,“ vysvětlila dívka.

Trvalo týdny převazování, než se rána začala hojit. Z nemocnice se nakonec dostala až po třech měsících. Chloe už se s tím ale naštěstí vyrovnala a nyní plánuje zvýšit podvědomí o Crohnově chorobě.

Crohnova choroba je chronické zánětlivé onemocnění, které se projevuje v trávicím ústrojí, nejčastěji v oblasti spojení tenkého a tlustého střeva. Nemocný trpí nejčastěji bolestmi, hubnutím, únavou a průjmy. Nemoc ve většině případů nelze zcela vyléčit, pouze utlumit.

Zobrazit celou diskusi