Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Seniorka věřila navigaci. Zastřelili ji gangsteři v chudinské čtvrti

Autor: lm - 
6. října 2015
20:04

Britské seniorce Regině (70) se stala osudnou bezmezná důvěra v navigaci. Když se svým mužem hledali v brazilském Riu de Janeiro cestu na pláž, navigace na telefonu je navedla do nebezpečné čtvrti pod kontrolou gangů. Tam na ně překupníci drog začali střílet.

Podle policistů se britský pár řídil navigací, která je ale místo na pláž zavedla do chudinské čtvrti ovládané gangy. Páru se zřejmě stalo osudným, že si nedali pozor při výběru cíle a místo třídy Quintina Bocaiuva zvolili ulici Quintina Bocaiuva.

Na seniory v autě začali bezdůvodně pálit místní překupníci drog. Nejméně jedna z kulek zasáhla i řidičku. Francisco Murmura (69) svou ženu rychle převezl do nejbližší nemocnice, ale i přes okamžitou lékařskou péči Regina krátce po příjezdu zemřela. „Vystoupil jsem a přišel ke mně chlap s pistolí. Přál bych si, aby mě oddělal a ukončil to,“ svěřil se poté zdrcený Francisco britskému deníku Telegraph. Manželé spolu vychovali dvě dcery a i po 50 letech měli moc pěkný vztah.

V Riu de Janeiro se příští rok budou pořádat letní olympijské hry a Brazilci plánují právě kvůli gangům zavést rozsáhlá bezpečnostní opatření. V ulicích metropole bude hlídkovat bezmála padesát tisíc policistů a vojáků.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi