Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dvoupatrový autobus narazil do supermarketu, zemřel malý chlapec a chodkyně

Autor: rc - 
4. října 2015
14:18

Dav lidí proudil z obchodu do obchodu. Anglické město Coventry si žilo svým obvyklým životem, když se v centru ozvala strašlivá rána. V sobotu večer do supermarketu Sainsbury narazil dvoupatrový autobus. Tragická nehoda si vyžádala dva lidské životy, pět lidí bylo zraněno. Příčiny nehody se vyšetřují.

Byl klidný sobotní večer. Anglické město Coventry žilo svým obvyklým životem. Hodně lidí se jako obvykle vydalo nakupovat do supermarketu Sainsbury. Ovšem tentokrát jejich poklidné nákupy narušila strašná tragédie.

Dvoupatrový autobus zatím z nejasných příčin sjel ze silnice a naboural do supermarketu Sainsbury.

„Rychle jsem vyběhnul z obchodu a viděl rozmlácený autobus přímo v bankomatu. Utíkal jsem k řidiči, naštěstí byl naživu,“ řekl Sky News Maneer Fiaz, který v době nehody rovnal potraviny do regálu v protějším obchodě.

„Všichni utíkali k autobusu, aby pomohli lidem dostat se pryč. Jediná myšlenka byla dostat z autobusu dvě děti, které uvízly v horním patře,“ pokračoval Maneer.

Tragická nehoda si vyžádala dva životy. Osmiletý chlapec, který seděl v horním patře autobusu, a sedmdesátiletá chodkyně podlehli vážným zraněním. Druhý chlapec (9), který také seděl v horním patře dopravního prostředku, bojuje o život v nemocnici v Birminghamu. Dalších pět lidí včetně řidiče bylo převezeno do místní nemocnice.

„Bylo to strašné. Naprosté krveprolití. Moje kamarádka viděla, jak autobus srazil starou ženu. Myslím, že je mrtvá. Město je vždy rušné v tenhle čas. Všichni se vydávají na nákupy,“ řekl jeden ze svědků Haroon Mota.

Na Twitteru se dokonce objevilo dramatické video, které zachycuje situaci po nárazu. „Oh můj bože! Je tam dítě uvězněné mezi sedadly,“ křičí ve videu jedna žena.

Příčiny nehody policie vyšetřuje. „Doufám, že naše vyšetřování brzy dospěje k závěru,“ řekl policejní ředitel Paul Keasey.

londynskypes ( 4. října 2015 14:51 )

jasne ze Sainsbury!

Zobrazit celou diskusi