Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Šílenému střelci se postavil hrdinný student. Zachránil spolužáky, ale schytal pět kulek

Autor: lm - 
2. října 2015
19:29

Opravdový hrdina! Tak o třicetiletém studentovi oregonské vyšší odborné školy mluví všichni, kdo ho znají. Kdyby totiž nebylo Chrise Mintze, mohl být počet obětí mnohem vyšší. Armádní veterán svým hrdinným činem zachránil své spolužáky.

Chris Mintz strávil v armádě deset let, ale pak skončil a přestěhoval se do Oregonu, aby se mohl postarat o malého syna. Ve čtvrtek ráno vstal, popřál mu vše nejlepší k jeho šestým narozeninám a vyrazil do školy. To ještě netušil, že tento den mohl být jeho posledním.

Šestadvacetiletý Chris Harper Mercer totiž ve čtvrtek na vyšší odborné škole rozpoutal peklo. Po zuby ozbrojen vtrhl do kampusu a začal bez milosti střílet všechny lidi, patrně na základě jejich víry. Armádní veterán neváhal a vrhl se na útočníka, aby ochránil své spolužáky. Podle rodiny schytal pět kulek a má zlomené obě nohy.

Podle svědků těžce zraněný hrdina poté ležel na zemi a opakoval: „Dnes má můj syn narozeniny, dnes má můj syn narozeniny.“ „On by určitě nedokázal jen tak stát a sledovat něco tak hrozného zpovzdálí,“ uvedla jeho rodina pro server DailyMail. „Mohl klidně umřít. Myslím, že kdyby nebyl mladý a silný, tak už je mrtvý,“ řekla jeho teta televizní stanici FOX8.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi