Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Žena nikdy nemohla být šťastnější: Konečně je slepá!

Autor: bop - 
1. října 2015
21:29

Některá přání nám mohou připadat sebekurióznější, ale každého zkrátka činí šťastným něco jiného. Jewel Shuping (30) ze Severní Karolíny v USA by mohla vyprávět. Nedávno se jí splnil celoživotní sen a i když nikdy nebyla šťastnější, celý svět na její příběh kouká trochu zaraženě. Žena totiž toužila po tom, aby byla slepá.

Jewel Shuping začala být fascinována slepotou už jako malá holčička - hrála si na to, že nevidí, a nosila černé brýle. Když jí bylo 18, chodila v brýlích a s bílou holí běžně i mezi lidmi. Ve 20 dokázala bez problému číst Braillovo písmo.

Nejspíš se ptáte, jak může člověk něco takového sám od sebe chtít? Vlastně to není tak úplně "samo od sebe". Jewel totiž trpí vzácnou poruchou identity tělesné integrity, při které je mozek člověka přesvědčený, že tělo má mít nějaké postižení. V podstatě takový člověk potřebuje hendikep, aby mohl být šťastný.

Žena svého štěstí nakonec dosáhla - psycholog, který s jejím osudem soucítil, jí "pomohl" a nalil Jewel do očí čistič na odtoky. "Moje oči křičely a trocha čističe mi tekla po tváři a popálila mi kůži. Ale všechno, na co jsem mohla myslet, bylo 'Budu slepá, bude to v pořádku'," popsala žena pro server dailymail.co.uk, jak přišla ke svému štěstí. Identita pomocníka zůstala utajena a není ani známo, jestli čelí nějakým následkům.

Pro nás může být její přání nepochopitelné. Mnozí by jistě řekli, že konečně slepá žena je pořádná "slepice". Proč by se někdo připravoval o vlastní zdraví a dobrovolně si činil život těžší? Lidé trpící touto poruchou však často už v dětství přijmou představu postiženého těla a té se pak celý život nemohou zbavit. Existují případy lidí, kteří si nechají dobrovolně amputovat nějakou končetinu nebo se snaží, aby ochrnuli. Případ Jewel proto může být velmi neobvyklý, rozhodně však není jediný.

 

bibs_7 ( 2. října 2015 00:41 )

Kdyz se tak na ní clovek podúvá, tak se zas ani az tak moc uz nediví, ze se uz na sebe nemohla koukat.

vosavopruz ( 1. října 2015 22:31 )

 Merkelová je taky slepá

djaba ( 1. října 2015 21:49 )

 Ani Chocholoušek by neměl radost .

hchkr ( 1. října 2015 21:43 )

Možná je důvod její snahy dost jednoduchý - třeba chce být invalidní a nebude muset pracovat

Zobrazit celou diskusi