Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Děti, které se narodily ze znásilnění: Podívejte se na nás, jsme krásné

Autor: šim - 
1. října 2015
12:31

Příběh Esther od narození přes první krůčky, první slova, první školní den, první lásku po svatbu a první den, co se z ní stala žena, vypráví belgická fotografka Patricia Willocq ve svém silném a obrazově úchvatném projektu. Všechny děti na fotkách se narodily ze znásilnění, všechny ženy byly sexuálně zneužívány…

„Po léta jsou obyvatelé vesnice Goma v Demokratické republice Kongo svědky válečného běsnění a oběťmi sexuálního násilí. Děti, ženy i muži jsou používáni jako zbraň v kruté válce,“ popisuje Patricie místo, na které její fotografický projekt upozorňuje.

Přestože pomoc obětem se za poslední roky zlepšuje, stále mnoho lidí trpí posttraumatickými poruchami a následky násilí, které na nich bylo spácháno. Patricie nafotila sérii fotografií – příběh dívenky Esther, který mapuje její život.

„Všechny děti na fotkách byly počaty při znásilnění. Všechny ženy byly sexuálně napadeny. Teď už ale nejsou oběťmi, jsou to krásné bytosti. Chtějí, aby se na ně svět tak díval, aby je tak vnímal,“ dodává Patricie.

Tento projekt vznikl proto, aby podpořil oběti násilí, aby šířil mír a harmonii. Za sérii fotografií získala Patricie letos cenu pro nejlepší mírovou fotografii – Alfred Fried Photography Award 2015.

Více o projektu najdete zde>>>

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

londynskypes ( 2. října 2015 11:10 )

chudaci deti

ejvm1712 ( 1. října 2015 13:37 )

Prolezlý nemocema,hygiena žádná,očkování chybí. Většinou mají vrozený syfilis,jsou HIV pozitivní a mají exotické nemoci,které u nás ani nejsou známé,nejsou tu na ně léky a neumíme je léčit.

ejvm1712 ( 1. října 2015 13:32 )

Srdce mě to může uthnout! Takže malá musí chodit ti kilometry do školy? U nás taky všechny děti nejezdí do školy autobusem nebo je nevozí rodiče. Počítám,že její povedená matička v životě nechodila do práce a chodit nebude. Takže jako co? Mám vyndat ze skříně zimní kabát a poslal jí ho? Nebo si měsíc co měsíc nechávat strhávat dva tři tisíce ,aby se černoušci měl pěkně?

odetka.odetka ( 1. října 2015 13:30 )

Ja si to dokazi predstavit.

mourovata.kocka ( 1. října 2015 13:04 )

Oběťmi mohou být i ty děti. Nedokáži si představit, že bych takové dítě jako matka mohla upřímně milovat.

Zobrazit celou diskusi