Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zapomeňte na ISIS! Impérium Saúdské Arábie je skutečný nepřítel Západu, napsal The Independent

Podle novinářky The Independent není největší hrozbou pro Západ ISIS, ale Saúdská Arábie.
Podle novinářky The Independent není největší hrozbou pro Západ ISIS, ale Saúdská Arábie.  (Autor: profimedia.cz)
Autor: shp - 
1. října 2015
11:56

Islámský stát svými krutými popravami vyděsil celý svět a zastínil tak skutečného nepřítele Západu. Tím je Saúdská Arábie, kde se prý daří skutečným teroristům. Od plánovačů po finančníky, napsal renomovaný britský deník The Independent.

Autorka článku, novinářka Yasmin Alibhai-Brown, tvrdí, že monarchie šíří chorobnou formu islámu po celém světě. Podněcuje ji a financuje. Něco jako lidská svoboda v zemi podle ní neexistuje. A Západ před její krutovládou zavírá oči.

Saúdská Arábie popravuje každé dva dny jednu osobu. Minulý týden zase zemřelo při pádu jeřábu v Mekce přes tisíc muslimů. Zpočátku saúdští lídři tvrdili, že je to boží vůle. Pak ale obrátili a obvinili zesnulé, že si to zavinili sami. Počet návštěvníků v Mekce by měl být limitován kvůli bezpečnosti. Jenže zisky by klesly a to by se vůdcům nelíbilo.

Saúdský vliv se šíří po světě přitom z velké části bez většího povšimnutí. Král Salmán nabídl postavit 200 mešit v Německu. Nyní, když tam přišly statisíce muslimů, tak nenabídl nic k zabezpečení potřeb uprchlíků.

Podle novinářky začali být Saúdové od 11. září stále agresivnější. Financují islamistické organizace a operace, podporují učení, které zbavuje žen práv a svobody, a odsuzují svobodné hodnoty i demokracii. Bombardují Jemen, kde zabili již tisíce civilistů. To vše za mlčení Západu. Koho se tedy máme bát?

koblizekr ( 21. října 2015 22:02 )

Článek s nadějným nadpisem, avšak naprosto ubohým a demagogickým obsahem. Nejsem příznivec této země, tamní totalitní režim metodami podobný tomu komunistickému, je zavrženíhodný. Avšak démonizace nic nevyřeší, pouze vyvolá negativné emoce a nenávist.Odůvodnění jsem napsal zde: http://slatinany.farnost.cz/saudska-arabie-nabidla-postavit-v-nemecku-mesity.html

1pravda1 ( 1. října 2015 17:32 )

Saudská Arábie je proti bombardování IS z jakéhokoliv důvodu, oni chtějí šíření islámu. Něco se děje, Blesk dovolil diskuzi!!! dokonce o SA - příteli USA, kde jim porušování lidských práv nevadí protože prachy jsou prachy a ropa je ropa.

1pravda1 ( 1. října 2015 17:28 )

Zatím se uprchlíci jen rozkoukávají až dostanou azyl a bude jich stále více tak se budou bát i ti, co jim podávali ruce

bezdrat ( 1. října 2015 15:37 )

..že je Rus bejk že ano.

bezdrat ( 1. října 2015 15:17 )

proUSANI, tak co vy na to??????? http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/ruske-letouny-znovu-bombarduji-severozapad-syrie/r~a0 576236681b11e5a80c0025900fea04/?utm_source=blesk.cz&utm_medium=traffic-exchange Polibte mi..............

Zobrazit celou diskusi