Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Pečovatel znásilňoval postižené a senilní svěřence, skončil za mřížemi

Soud ve Finsku dnes poslal na devět let do vězení 24letého ošetřovatele, který v domě s pečovatelskou službou znásilnil 27 pacientů.(Ilustrační foto)
Soud ve Finsku dnes poslal na devět let do vězení 24letého ošetřovatele, který v domě s pečovatelskou službou znásilnil 27 pacientů.(Ilustrační foto)  (Autor: Shutterstock.com)
Autor: ČTK - 
30. září 2015
22:19

Soud ve Finsku dnes poslal na devět let do vězení 24letého ošetřovatele, který v domě s pečovatelskou službou znásilnil 27 pacientů ve věku od 74 do sta let. Informovala o tom agentura AFP.

Všechny oběti odsouzeného byly senilní, některé hendikepované. Muži hrozil dvanáctiletý trest, ale soud v provincii Pirkanmaa na jihozápadě Finska přihlédl k tomu, že spolupracoval.

Žádal jen trest ve formě soudního dohledu a veřejně prospěšných prací, nicméně kvůli tomu, že jednal "systematicky", ho soud poslal do vězení.

Svým obětem musí navíc vyplatit odškodnění v celkové výši 18 000 eur (téměř 490 000 korun). Kvůli ochraně soukromí pacientů soud nezveřejnil, v jakém domově ošetřovatel znásilňoval.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi