Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Domácí porod do vany skončil tragédií: Novorozená holčička zemřela

Ilustrační snímek
Ilustrační snímek  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: lm - 
30. září 2015
14:20

Snaha utajit těhotenství skončila tragédií. Mladá dívka (23) ze slovenského Popradu porodila zdravou a donošenou holčičku, která ale bohužel krátce po porodu zemřela. Matka se dítě ani nesnažila zachránit.

Zřejmě snaha utajit těhotenství před zbytkem rodiny stála život novorozenou holčičku. Její 23letá matka ji totiž přivedla na svět ve vaně. Dítě se pak nejspíš nalokalo plodové vody a utopilo. O incidentu informovala TV Markíza.

Zatímco mladá dívka rodila v koupelně, její matka, která s ní byla v bytě, neměla o ničem ani tušení. Na vše se přišlo, až když žena musela vyhledat lékařskou pomoc, protože nepřestávala krvácet. Přivolaní záchranáři už novorozené holčičce ale nemohli pomoci.

Případem se momentálně zabývá policie. Mladou ženu budou zkoumat i psychiatři. Primář psychiatrie pro portál tvnoviny.sk uvedl, že jednání dívky nebylo zkratovité, ale bylo zřejmě motivováno strachem.

ellenic ( 30. září 2015 18:50 )

socan68 Ano, přesně tak, toto rozhodnutí je nezodpovědné a trestuhodné. To si nikdo z rodiny nevšiml, že je těhotná . Nechápu, proč se brání rodit v nemocnici? Odborná pomoc při komplikacích, které většinou nelze ani předvídat.

ellka ( 30. září 2015 18:07 )

Nadpis zavadza. Matka rodila doma tajne. Pribuzni jej nepomahali, lebo o tom nevedeli. Dieta nezomrelo pre to ze sa narodilo vo vani, ale ze mu nebola poskytnuta dostatocna pomoc pri porode. Vana je v tomto pripade vedlajsia.

ellka ( 30. září 2015 18:05 )

Ta vana nie je na vine ze dieta zomrelo. Matka sa snazila utajit porod a zrejme vanu zvolila pre to, aby po porode lahsie zakryla stopy, predsa len, vana sa lahsie umyje ako vycisti postel. Prezilo by dieta ak by rodila v posteli? Asi nie.

sakajeva ( 30. září 2015 17:49 )

Pochopila jsem to tak, že mladá matka se bála reakce ostatních členů své rodiny a proto rodila doma a tajně. Při porodu jí z rodiny nikdo nepomáhal. Ona se nejspíš reakce rodiny bála. Možná by zasloužila potrestat i její matka, porod přecejen nějakou dobu trvá a její matka byla doma a ničeho si nevšimla? To si neumím představit. Divná rodina.

soudcijsoumafiani ( 30. září 2015 16:08 )

I když maminka byla už potrestána smrtí svého dítěte za svou pitomost, měla by nastoupit policie a soudy. Maminku a všechny kdo jí pomáhali k domácímu porodu, aby se také tento případ stal odstrašujícím pro další slepice. Porod patří pod dohled kvalifikovaného personálu a do vybavených míst. Do nemocnice!

Zobrazit celou diskusi