Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

To je ona! Tak dnes vypadá »zavražděná« Petra, která se schovávala 31 let!

Autor: shp - 
29. září 2015
11:59

Nenápadná starší dáma se maskuje šátkem omotaným kolem celé hlavy. Je téměř k přehlédnutí, taková šedá myška, za níž se na ulici nikdo jen tak neohlédne. Na to posledních 31 let také Němka Petra Pazsitka (55) spoléhala. Od roku 1984 ji hledala policie, nakonec ji prohlásila za zavražděnou. Jenže ženu se po více než třech dekádách podařilo najít živou a ukrytou v ústraní.

Na to, že Petra žije, se přišlo nečekaně. Policie přišla zkontrolovat údaje ženy bydlící v jednom z bytů v Düsseldorfu. Petra tak musela s pravdou ven. Přiznala, že se více jak poslední tři desetiletí skrývala bez dokladů a vystupovala pod různými jmény. Proč tak ale učinila, neprozradila.

Petra byla pohřešována od roku 1984, kdy se ztratila jako nadějná studentka, která měla před náročnou diplomovou prací. K její vraždě se přiznal vrah čtrnáctileté školačky, proto ji policie prohlásila za mrtvou. Později však svou odpověď odvolal a nyní, když se zjistilo, že Petra žije, padá na policii podezření, že z něj doznání vymlátila.

Sami vyšetřovatelé jsou nyní více než překvapeni, že se Petru podařilo najít. „Ani ve snu se mi nezdálo, že by se nám případ podařilo někdy vyřešit. Všichni jsme si mysleli, že je mrtvá,“ prohlásil komisař Dirk Bosse (56). Jako mladý policista pomáhal tehdejší studentku hledat.

Petru se nyní podařilo vyfotit německému deníku Bild v Düsseldorfu, kde dosud žije. Jak fotografie dokazuje, Petra chce být stále k nepoznání. Přes hlavu nosí omotaný šátek a nijak nevyčnívá z davu. S rodinou, která by ji chtěla opět vidět, se setkat nechce.

tgbb. ( 29. září 2015 16:21 )

Takhle to dopadá, když soud pracuje na "společenskou objednávku". U nás máme Kramného, lůza kvičí po jeho odsouzení, i když nejsou žádné důkazy. "Naštěstí" jsou k dispozici mrtvoly, ale důkazy na konkrétního viníka nejsou. Jediným řešením je zařídit jeho "sebevraždu", aby se tento zpackaný případ mohl zamést pod koberec.

Zobrazit celou diskusi