Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Berlusconi chválí Putina: Je to nejlepší vůdce na světě, Krym má právem

Autor: všm - 
28. září 2015
11:11

Bývalý italský premiér Silvio Berlusconi opět potvrdil své dobré vztahy s Vladimirem Putinem. Zastal se ruského prezidenta proti kritice Západu za obsazení Krymu. Obyvatelé poloostrova prý měli šanci vyjádřit se k problematice v referendu, které bylo naprosto demokratické. Kromě toho označil Berlusconi hlavu Ruska za nejlepšího vůdce, jaký na světě vůbec je.

„87 procent krymských občanů volilo. 93 procent z nich se chtělo odtrhnout od Ukrajiny, stát se autonomní republikou, stát se částí Ruské federace,“ popsal Berlusconi podle Reuters ve svém projevu v italské televizi.

Bývalý premiér také zdůraznil, že jsou obyvatelé Krymu šťastní, že nepatří pod ukrajinskou vládu. Ta se naopak podle Berlusconiho zmocnila vedení převratem.

„Měli byste vidět tu lásku, vděčnost a přátelskost, s kterou Krym Putina vítá,“ tvrdil 79letý expremiér. „Ženy se mu samy vrhaly do náruče a děkovaly mu,“ dodal. Západní sankce jsou proto prý škodlivé, zbytečné a jen ubližují ekonomice - například té italské.

Berlusconi dále uvedl, že problém současného světa je, že mu chybí skuteční vůdci. „Putin jako vůdce je naopak naprostá světová jednička,“ pochválil svého přítele kontroverzní podnikatel a politik, proti kterému probíhá několik soudních líčení. 

Bývalý italský premiér udržuje dobré vztahy s Putinem již léta, také byl pravděpodobně nejznámějším politickým představitelem, který navštívil Krym po odtržení Ruskem. 

lipno ( 28. září 2015 14:40 )

Fasšisté jsou na Ukrajině

lipno ( 28. září 2015 14:37 )

Nevím, zda je nejlepší, ale Krym Rusku PATŘÍ bez ohledu na to, že ho Chruščov propil a to od r.1720, kdy ho získala Kateřina Veliká

tuba24 ( 28. září 2015 14:06 )

a aku maju viziu? Ozivit fasizmus? Vobec sa nedivim ze prave Berlusconi fasistu Putina glorifikuje ... fasizmus vznikol prave v taliansku

jerry39 ( 28. září 2015 14:05 )

Idiote.

mazliva.samicka ( 28. září 2015 11:50 )

Rusové mají alespoň nějakou vizi, ale co máme my???..

Zobrazit celou diskusi