Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vrah seděl za vraždu Petry, po 31 letech ji našli živou: Není to jediný případ

  • Autor: bop - 
    27. 9. 2015
    19:48

    Případ Němky Petry P., která byla prohlášená za mrtvou, ale po 31 letech byla nalezena živá a zdravá, budí rozruch. Podobných příběhů lidí, po kterých už blízcí přestali pátrat, a pak najednou je měli zpět živé, je mnohem víc.

  • 1.Natascha Kampusch

    Natascha Kampush na premiéře filmu o jejím věznění. Natascha Kampush na premiéře filmu o jejím věznění. | profimedia.cz

    Asi nejznámější případ se týká Nataschy Kampuschové. Bylo jí pouhých deset let, když ji na cestě do školy potkal Wolfgang Priklopil a unesl ji v bílé dodávce. Pod svým domem si zřídil speciální „věznící“ místnost. Dívce se nakonec po více než osmi letech podařilo utéct a Priklopil spáchal sebevraždu. O Nataschině osudu vznikl film 3096 dní, což je doba, po kterou byla pohřešovaná. Nedávno Natascha také poprvé potvrdila, že ji věznitel znásilňoval.

    Dům, ve kterém Priklopil osm let věznil Kampuschovou. Dům, ve kterém Priklopil osm let věznil Kampuschovou. | Profimedia.cz

    Natascha si dům, ve kterém byla roky vězněna, dokonce koupila. Chtěla tak předejít jeho zneužití.

  • 2.Brenda Heist

    Brenda Heist se z paničky proměnila v bezdomovkyni. Brenda Heist se z paničky proměnila v bezdomovkyni. | profimedia.cz

    Poměrně netradiční je případ zmizení americké maminy Brendy Heist z Pennsylvánie. 8. února 2002 se zčistajasna rozhodla začít nový život. Odvedla do školy své dvě děti (8 a 12) a zmizela beze stopy. Odjela se skupinou stopařů na Floridu a začala si říkat Kelsie Lyanne Smith. Zatímco se její manžel soužil, ona žila s jiným mužem v karavanu. V roce 2010 byla prohlášena za mrtvou. V posledních letech to s ní šlo od desíti k pěti, spala ve stanech a pod mosty, jedla z popelnic, aby se udržela naživu. Odhalena byla policií 11 let od svého zmizení.

  • 3.Timm Hartmann

    Timm Hartmann Timm Hartmann | Facebook

    Timm (dnes 39) zmizel 7. července 2008. Jeho rodiče okamžitě zahájili pátrání, které však nevedlo k žádným výsledkům. Netušili, jestli se synovi něco stalo, jestli je v pořádku nebo zdali je vůbec ještě živý.

    Po šesti letech se najednou ozval – mluvil po telefonu se svou matkou. Neřekl, kde se nachází, ale prozradil jim, že se má dobře a nemusejí se o něj bát. Těm se mocně ulevilo – alespoň teď věděli, že je jejich syn živý a zdravý. O nějaký čas později dokonce zavolal znovu, když chtěl rodičům popřát veselé Vánoce.

    Nakonec Hartmanna prozradilo, když u lékaře použil jméno souseda Hartmannových a podle telefonu byla zachycena i jeho poloha.

  • 4.Amanda Berry, Gina DeJesus, Michelle Knight

    Michelle Night, Amanda Berry a Gina DeJesus byly považovány za mrtvé. Deset let je Ariel Castro věznil ve svém domě, než se jim podařilo vrátit se na svobodu. Michelle Night, Amanda Berry a Gina DeJesus byly považovány za mrtvé. Deset let je Ariel Castro věznil ve svém domě, než se jim podařilo vrátit se na svobodu. | Profimedia.cz

    Michelle Knight (21), Amanda Berry (14) a Gina DeJesus (16) v době svého zmizení.

    Amanda Berry jako dívka. Amanda Berry jako dívka. | profimedia.cz

    Amanda Berry jako dívka

    Trojice žen Amanda Berry, Gina DeJesus a Michelle Knight si musela projít hotovým peklem. Když zmizely, bylo jim 14, 16 a 21 let. Celou jednu dekádu o nich nikdo nic neslyšel. Příbuzní už je začali považovat za mrtvé. Kam zmizely?

    Amanda Berry a Gina DeJesus konečně na svobodě. Amanda Berry a Gina DeJesus konečně na svobodě. | profimedia.cz

    Za všechno mohl řidič autobusu Ariel Castro. V roce 2002 trojici dívek unesl a věznil ve sklepení pod svým domem jako sexuální otrokyně. Knight byla těhotná čtyřikrát, Castro ji vždycky bitím nebo hladověním přiměl k potratu. Berry přivedla na Štědrý den v roce 2006 na svět dceru. Po deseti letech se dívkám konečně podařilo uprchnout a vrátit se ke svým rodinám.

    Michelle Knight, po deseti letech věznění a znásilňování konečně na svobodě. Michelle Knight, po deseti letech věznění a znásilňování konečně na svobodě. | Profimedia.cz

    Ariel Castro byl za své zločiny odsouzen na doživotí. Měsíc po uvěznění se oběsil ve své cele.

    Ariel Castro, který unesl a deset let věznil trojici mladých dívek jako sexuální otrokyně. Ariel Castro, který unesl a deset let věznil trojici mladých dívek jako sexuální otrokyně. | Profimedia.cz

  • 5.Nathan Slinkard

    Slinkardovi - Zmizelí a znovu nalezení. Lidé, kteří byli dlouhé roky považování za mrtvé a najednou se objevili živí. Slinkardovi - Zmizelí a znovu nalezení. Lidé, kteří byli dlouhé roky považování za mrtvé a najednou se objevili živí. | profimedia.cz

    Manželé Steve a Trena Slinkardovi z amerického Indianapolisu se rozváděli. Měli tři děti, a tak vznikly celkem obvyklé spory o to, kdo a jak moc bude o děti pečovat. Najednou Trena i s dětmi zmizela. Nejstaršímu synovi bylo tehdy pět let.

    Nathan Slinkard - Zmizelí a znovu nalezení. Lidé, kteří byli dlouhé roky považování za mrtvé a najednou se objevili živí. Nathan Slinkard - Zmizelí a znovu nalezení. Lidé, kteří byli dlouhé roky považování za mrtvé a najednou se objevili živí. | profimedia.cz

    Steve po rodině dlouhé roky pátral, ale bez úspěchu. Dokud se v roce 2014 po dlouhých osmnácti letech úřadům nepřihlásil jistý muž, tvrdící, že je Nathan Slinkard (23) a že chce vidět svého otce. Trena tehdy před lety sebrala děti a utekla s nimi do Mexika, kde všichni celou tu dobu společně žili.

     

     

w.mojko ( 27. září 2015 21:09 )

práve preto nedávajú diskusiu- ľudia by sa vyjadrili, čo by sa nepáčilo mocipánom v EU a USA

jetuslunicko ( 27. září 2015 21:02 )

debi....lové, proc nedáte žádnou diskusi ke sli...mákům musli..., je to totální degradace demokracie, k blábolujícím článkům diskuse jsou a u vážného tématu, který se dotýká všech věkových kategorií a hlavně naší budoucnosti - tak nesmíme vyjádřit své názory, Blesku to je odporné svins...t..v ...o, jdeš na ruku Merkelové ??? !!!!!

Zobrazit celou diskusi