Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Microsoft, Facebook, potlesk vestoje. Tvrdík školí, jak psát o vůdci Číny v USA

Autor: kal - 
24. září 2015
15:15

Návštěva čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v USA vybudila ke zpravodajské aktivitě Jaroslava Tvrdíka. Exministr a nyní klíčový muž pro česko-čínské vztahy publikoval na svém Twitteru sérii příspěvků o tom, jak vřelého přijetí se Si Ťin-pching ve Spojených státech dočkal. Přidal k tomu i fotografie prezidenta se zakladatelem Microsoftu Billem Gatesem nebo šéfem Facebooku Markem Zuckerbergem.

„Škoda, že se do ČR nedostane info o skutečném přijetí čínského prezidenta v USA – zde v Microsoftu…,“ uvedl Tvrdík. Dokumentoval to snímkem Si Ťin-pchinga a Billa Gatese.

„S Markem Zuckerbergem a CEO nejvýznamnější firem,“ poznamenal šéf prezident Smíšené česko-čínské komory k další fotografii.

Na dalším snímku nejsou další lidé, kromě čínského prezidenta, patrní. Ale atmosféra je tu podle Tvrdíka jednoznačně pozitivní. „Skandovaný potlesk vestoje v Boeingu,“ zmínil.

A že se Si Ťin-pching schází pouze s byznysmeny, pro které je Čína klíčovým trhem? Kdepak. Tvrdík jako příklad uvádí návštěvu lídra říše středu na středoškolském basketbalovém utkání.

Hned několik setkání s čínským prezidentem zvládl během svoji zářijové návštěvy také český prezident Miloš Zeman. Právě Tvrdík byl přitom ústřední postavou jeho doprovodu a pomáhal tu doladit miliardové obchody.

funebrak ( 24. září 2015 18:50 )

Tož vítejte ve státě pyjů a vagín!

Zobrazit celou diskusi