Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Papež přistál na Kubě: A tradičně ho potrápil vítr

19. září 2015
22:44

Papež František dnes přiletěl do Havany, kde zahájil svou třídenní návštěvu Kuby. Je to třetí papežská návštěva na komunistickém ostrově a přichází necelý rok po zahájení historického sbližování Kuby a Spojených států, k němuž nynější papež výrazně přispěl svou diplomatickou aktivitou.

Právě do Spojených států se papež vydá po ukončení svého pobytu na Kubě. Na letišti papeže uvítal kubánský lídr Raúl Castro, který byl stejně jako jeho bratr Fidel pokřtěn jako katolík a vzdělával se u jezuitů.

Jako už tradičně zradil Františka na letišti vítr, který mu shodil i pokrývku hlavy. Papež se všemu usmál a po zbytek pobytu na letišti se ani nepokoušel ji znovu nasadit na hlavu.

Kubánská metropole dnes po celý den dokončovala poslední přípravy na papežovu návštěvu. Na havanském náměstí Revoluce vyrostlo pódium pro velkou nedělní mši a v jindy nepříliš udržovaných ulicích se intenzivně uklízelo. Papež se podle informací Vatikánu v neděli setká se současným prezidentem Raúlem Castrem a podle informací Vatikánu zřejmě i s jeho starším bratrem Fidelem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi