Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

V Emirátech vyhlásili třídenní smutek: Syn (†33) vládce Dubaje zemřel

Zesnulý šajch Muhammad bin Rašíd Maktúm
Zesnulý šajch Muhammad bin Rašíd Maktúm  (Autor: archiv Blesku)
Autor: haj, ČTK - 
19. září 2015
20:54

Spojené arabské emiráty vyhlásily třídenní státní smutek. V sobotu ráno totiž zemřel syn druhého nejmocnějšího muže země, šajch Muhammad bin Rašíd Maktúm (†33). Skolil ho infarkt.

Šajch Rašíd byl členem vládnoucího klanu Rašíd bin, jeho otec Muhamad je viceprezidentem a vládcem emirátu Dubaj a vykonává též funkci předsedy vlády SA. Jeho mladší bratr šajch Hamdán je pak dubajským korunním princem.

„Dnes jsem ztratil nejlepšího přítele a společníka z dětství, bratra Rašída. Bude mi scházet," uvedl Hamdán ve svém prohlášení.

Zesnulý Rašíd byl prý sportovcem a miloval koňské dostihy. V sobotu po západu slunce se budou konat modlitby v dubajské mešitě Zabíl. Poté bude syn emíra pohřben v historické části Dubaje zvané Bur Dubaj.

marie60 ( 20. září 2015 14:58 )

nj, byl to krasava chlap a holky rády těmhle naletí a pak jsou nešťastné.

sores ( 20. září 2015 14:44 )

To by si měl uvědomit každý český rychlomilionář, že mít miliony není vše!A podle toho se chovat. Ale nedostat rakovinu je výhra století. Kříšťálový Gross si ty nakradené milionky také neužil a byly mu vlastně k h.ovnu!

eliska963852 ( 20. září 2015 13:12 )

Muhammad bin Rašíd Maktúm by se asi pozvracel, kdyby žil.

fellixa ( 20. září 2015 12:36 )

Obávám se, že by se Vám to nepovedlo ani za použití jakýchkoliv drastických opatření, usuzuji na základě toho, že poslední "veřejnou" akcí, které se tento sheikh účastnil, byla cca před 3 lety a už tehdy to na něm bylo hodně "vidět". Fotka použitá v Plesku a i v dalších médiích je "stará", z dob,kdy ještě reprezentoval UAE. S tím musel přestat, když při účasti asijských her v Dauhá mu byl prokázán doping a hrozil mezinárodní skandál, od té doby sice se dostihů účastnil, ale pouze jako majitel koní, jezdce si najímal.

funebrak ( 20. září 2015 08:45 )

Měl mě brnknout. Já bych to jeho synáčka odnaočil do týdne a za desewtinovou cenu.

Zobrazit celou diskusi