Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nejsmutnější lední medvědice na světě: Vyhublá k smrti za sebou táhne zraněnou nohu

Zraněná lední medvědice si nemůže ulovit potravu.
Zraněná lední medvědice si nemůže ulovit potravu.  (Autor: Kerstin Langenberger/Facebook)
Autor: shp - 
15. září 2015
16:12

Vyhublá na kost, unavená, ztrápená a se zraněnou nohou, kterou táhne za sebou. Tahle medvědice s největší pravděpodobností již dlouho nepřežije. Na norských Špicberkách ji vyfotila Kerstin Langenberger, uznávaná fotografka divoké přírody.

Foto symbolizuje těžký úděl ledních medvědů,“ napsala. Medvědice se podle všeho poprala s mrožem, který jí zranil nohu a ona od té doby není schopná si ulovit potravu.

Experti říkají, že populace ledních medvědů na Špicberkách je stabilní, nebo dokonce roste. Jak může být stabilní, když je zde stále méně a méně samic a mláďat?“ táže se fotografka na svém Facebooku.

Na Špicberky totiž jezdí pravidelně a tvrdí, že vyhublých ledních šelem je zde vidět bohužel čím dál tím víc, zatímco těch zdravě vypadajících ubývá. Podle Kerstin stojí za jejich úbytkem i globální oteplování.

naidka ( 16. září 2015 07:47 )

Z realistického pohledu bez emocí máš jistě pravdu. To by mě mohlo napadnout až na druhý pohled, na ten první ne.

majojo ( 15. září 2015 21:45 )

A místo aby paní fotografka zavolala záchranáře, aby to nebohé zvíře uspali nebo je zachránili, uveřejní fotogtafii, která vydojí poslední slzu z laskavého čtenáře a jí samotné nasype pár pěkných penízků do kasičky.

naidka ( 15. září 2015 18:19 )

Říká se - Když se do něčeho vloží člověk, tam sto let tráva neroste...

andorea ( 15. září 2015 17:55 )

To ne. Stačí, jak zhruba před rokem na kře připlaval tuším k Islandu(?), už si nepamatuji, medvěd a místo uspání ho nechali zastřelit, protože na břehu byla spousta čumilů a mohl by přihlížejícím kreténům ublížit.

naidka ( 15. září 2015 17:50 )

Andorea, otřepaný "zákon přírody", ale jestli ledních medvědů ubývá, asi za to nemohou jenom mroži.

Zobrazit celou diskusi