Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Slovenská snoubenka pilota, který při posledním letu zachránil 172 lidí: Zhroutila se!

Autor: shp - 
14. září 2015
16:06

Celý svět ho oslavuje jako hrdinu, ale největší hrdinou je pro svoji milou. Britský pilot Chris Henkey (62) dokázal zastavit při startu letadla z Las Vegas stroj se 172 lidmi na palubě, když si všiml, že mu hoří motor. Všem tak zachránil život. Snoubenkou pohotového kapitána je přitom Slovenka Lenka Nevolná (40), původem z Považské Bystrice, která je na něj velmi pyšná. Po události se ale sesypala.

Ještě teď se jí z nehody strachem klepají kolena, ale o své lásce k pilotovi se rozhodla promluvit. Potkali se před 16 lety v britském Readingu a od té doby jsou spolu. A dodneška je to láska jako trám.

Požádal mě o ruku už dávno, ale stále jsme si mysleli, že máme čas. Když si představím, že mohl zemřít…,“ řekla Lenka podle Čas.sk. „V noci mi zazvonil telefon a ozval se Chris. Řekl mi, že je šťastný, že mě má, a žije. A že se nemám leknout, až budu ráno sledovat zprávy,“ dodala se slzami v očích.

Video  Pilot zastavil hořící boeing před vzletem.  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Postarali se o mě sousedi, nebyla jsem schopná ničeho. Každá chvilka s ním je teď pro mě ještě vzácnější,“ dodala Slovenka, která se po štěstí v neštěstí zhroutila. Celá událost je o to pozoruhodnější, že let z Las Vegas do Londýna byl posledním, který měl Chris absolvovat před penzí.

Slzy v očích má i její máma Marcela, která je šťastná, jak havárie skončila. „Lenka mi volala s pláčem: Mami, nelekni se, když se budeš dívat na zprávy, Chris žije,“ řekla dojatá Slovenka. Její dcera si nyní užívá s pilotem dovolenou na Barbadosu. Zatraceně zaslouženou dovolenou.

Video  Záběry hořícího letadla, z nějž zachránil pilot 172 lidí.  - Youtube.com/Twitter
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi