Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dva pětiletí kluci se ve stylu Shawshank prokopali tunelem z mateřské školky

Děti z ruské mateřské školky pláchly vykopaným tunelem.
Děti z ruské mateřské školky pláchly vykopaným tunelem.  (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK, shp - 
9. září 2015
15:03

Dva pětiletí kluci jako ostřílení kriminálníci dokázali prokopat díru, kterou vyklouzli z mateřské školky na svobodu, kde si hodlali pořídit opravdu luxusní automobil. Příběh z Uralu, kde se Rusko dělí na evropskou a asijskou část, upoutal pozornost i zahraničních médií. Připomíná totiž dětskou verzi filmu Vykoupení z věznice Shawshank.

Dva chlapci utekli z mateřské školy v Magnitogorsku během procházky krátkým otvorem, který plánovitě vyhloubili v několika předchozích dnech dětskými lopatkami pod ohrazením školky,“ vylíčil list Komsomolskaja pravda.

Uprchlíci pak ušli další dva kilometry k prodejně automobilů Jaguar. Kolemjdoucí žena při pohledu na malé tuláky pojala podezření, že cosi není v pořádku. „Chlapci jí vysvětlili, že odešli ze školky, aby si koupili pořádné auto. Ale nemají peníze,“ poznamenal deník.

Bdělá občanka pak nesolventní chlapce okamžitě odvezla vlastním vozem na strážnici, odkud už vyrazily policejní hlídky k pátrání po pohřešovaných uprchlících. Šťastný konec to asi nebyl až tak úplně pro učitelku z mateřské školky, která na útěk svých svěřenců doplatila propuštěním z práce, zatímco vedoucí celého zařízení vyvázla s důtkou.

Následníci hraběte Monte Christa prý na Urale nejsou vůbec vzácní. Loni se z jiné školky „vypařil“ tříletý kluk i s dvěma vrstevnicemi, které pozval k sobě na návštěvu. Domů trefil, zatímco dívky na něj čekaly na lavičce v průchodu, až zkontroluje, zda je „čistý vzduch“.

A před pár lety se jiní uprchlíci dokonce dostali do policejních svodek poté, co kamenem rozbili výlohu obchodu, aby spáchali velkou čokoládovou loupež. Podobné útěky z mateřských školek v případě šťastných konců nemívají pro učitelky vážnější důsledky, poznamenal server Newsru.com.

Ale letos v únoru byla v Tomské oblasti odsouzena za nedbalost vychovatelka, která si nevšimla únosu tříletého děvčátka, později znásilněného a zavražděného. Pachatelem byl podle vyšetřovatelů místní taxikář, který napsal na přední okno svého vozu „Odpusť“, než se oběsil.

Zobrazit celou diskusi