Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Putin káže Evropě zmítané migrační krizí: Já jsem vám to říkal

Autor: mb - 
7. září 2015
20:00

Evropu děsí uprchlická krize a ruský prezident Vladimir Putin (62) si neodpustil rýpnutí. Přidal se k němu i kontroverzní prezident Venezuely Nicolas Maduro (52), který obvinil z krize USA, a korunu všemu nasadila „královna“ francouzské pravice Marine Le Pen (47), jež si myslí, že Německo potřebuje nové „otroky“.

Prorok Putin

„Já, váš pokorný sluha, jsem před několika lety varoval, že nastanou obrovské problémy v případě, že se naši »západní partneři« rozhodnout uplatňovat »nesprávnou« zahraniční politiku v muslimském světě, obzvláště pak na Blízkém východě a v severní Africe. Tuto politiku uplatňují dodnes,“ rýpl si do Evropy ruský prezident Vladimir Putin.

Analytik Maduro

Jasno má i venezuelský prezident Nicolas Maduro: „Kdo bombardoval Libyi? Kdo vzal životy více než 100 tisícům Libyjců? Kdo nyní bombarduje Sýrii? Teď Evropa řeší krizi, kterou způsobily USA. Evropa přijímá denně tisíce nových migrantů a se situací si prostě neví rady,“ prohlásil levicový prezident.

Královna Le Pen

Ovšem nejdrsněji se navezla do evropských politických špiček Marine Le Pen, „královna“ francouzské pravice a šéfka Národní fronty: „Německo si asi myslí, že jeho populace je před vyhynutím, a nejspíše chce snížit mzdy. Díky masovému přistěhovalectví rekrutují nové otroky. Německo chce navíc ovládnout i naši ekonomiku, chce nás přinutit vzít si stovky tisíc uprchlíků,“ myslí si Marine Le Pen.

Bod zlomu?

Evropa opravdu zažívá největší uprchlickou krizi od 2. světové války. Analytici se shodují v tom, že pro Evropu může krize znamenat posílení společných hodnot, ale i rozpad evropského společenství. Zatímco západní země by si přály přerozdělení uprchlíků po celé EU, východní země EU takovou ideu rezolutně odmítají. Maďarský premiér Viktor Orban (52) dokonce prohlásil, že „Evropě hrozí zánik“. „Dokud Německo a Rakousko jasně neřekne, že další uprchlíky přijímat nebude, přijde do Evropy několik milionů dalších imigrantů,“ prohlásil minulý týden maďarský premiér.

noram ( 7. září 2015 21:59 )

Nakonec se lidé naštvou a budou volit zase komunisty, jen aby si uchovali svůj domov a nemuseli spát s revolverem pod polštářem jako tomu je v USA.

noram ( 7. září 2015 21:57 )

To jsem tu psala už před rokem, že budete nakonec rádi, že Zeman udržuje dobrý kontakt k Putinovi. Ano, za tuhle vlnu můžeme poděkovat USA a karieristce Merkelové s EU. Kdy chce říct: Dost. Už nyní je pozdě.

hejhej ( 7. září 2015 21:30 )

mirkli ( 7. září 2015 21:27 )

Bez komentáře, měl pravdu! A bude to ještě hodně zlý, jen jestli není už pozdě!

zigzag ( 7. září 2015 20:36 )

Jojo, ono to rika vice lidi, ale hned je obvini za myslenku z rasismu

Zobrazit celou diskusi