Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Každá růže znamená potrat, říká Michelle Knight. Žena, kterou 11 let věznil Ariel Castro

Autor: rc - 
6. září 2015
20:36

Tetování je pro lidi nejčastěji zachycení vzpomínky nebo dekorací. Pro Michelle Knight má mnohem hlubší a mrazivý význam. Michelle byla jednou ze tří žen, které věznil jedenáct let ve svém domě Ariel Castro. Poté, co se týrané ženě podařilo uprchnout, si nechala vytetovat pět obrázků s růžemi. Každá růže je upomínkou na jeden potrat, který prodělala během věznění.

Bloudila spletitými ulicemi Clevelandu a snažila se najít kancelář sociálních pracovníků. Zmateného děvčete si všiml Ariel Castro. Tehdy jednadvacetileté Michelle Knight nabídl pomoc, řekl jí, že ji na úřad zaveze.

Dívka souhlasila a nasedla k němu do vozu. Castro ji však nezavedl před úřad, ale do jeho domu. Tam ji napadl, svázal kabelem a odvlekl do sklepa, kam ji hodil přímo pod nápis Odpočívej v pokoji. Uvězněná v něm zůstala 11 let. „Svázal mi ruce a nohy drátem,“ popsala Knight se slzami v očích psychologu McGrawovi v jeho pořadu.

Castro Knightovou týral. Nedával jí najíst, nahou ji zamykal do nevytopeného, vymrzlého pokoje a surově ji znásilňoval.  

Michelle pětkrát potratila. Když Castro zjistil, že je jeho zajatkyně těhotná, udeřil ji činkou do břicha. „Upadla jsem na zem. Řekl: ‚Do zítřka to musí být pryč.‘ Nic víc. A pak, když jsem skutečně potratila, mi vyčítal, že ho nenávidím, že jsem zabila jeho dítě, a uhodil mě do tváře s tím, že je to moje vina,“ řekla McGrawovi.

Michelle Knight už je dva roky na svobodě. Po těle má pět tetování. Každé tetování je krutou vzpomínkou na potrat, který prodělala během vězení. „Každá růže znamená jeden potrat, který jsem prodělala v tom domě,“ řekla DailyMailu Michelle. Pro Michelle tetování neznamenají jen obrázky, za každým tetováním se skrývá krutý příběh.

Na hrudníku má Michelle vytetované miminko se srdíčkem s nápisem „Příliš krásné pro tento svět.“

Na pravé rameno si nechala vytetovat medvídka se srdci. Tento obrázek si Michelle často kreslila, zatímco byla svázaná oranžovými kabely v Castrově domě.

Na levém zápěstí má omotaného zeleného draka. „Ten mě chrání,“ řekla Michelle Newsweek.

Na levém lýtku má žena nakreslenou velkou tvář s hodinami. „Toto tetování vypovídá o mém minulém a budoucím životě,“ řekla Newsweek.

Michelle byla v tyranově domě vězněna spolu s dalšími dvěma ženami. Dalšími vězněnými byly Amanda Berryová a Georgina DeJesusová. Všem třem ženám se podařilo utéct v květnu roku 2013.

Tyran se ke svým činům doznal a byl odsouzen k trestu doživotí. Zemřel ve své cele tři měsíce poté, co se ženám podařilo utéct.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi