Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Závodní vůz zabil šest lidí včetně dvou těhotných žen a osmiletého dítěte

Autor: rc - 
6. září 2015
11:52

Tragédie se stala ve městě Carral. Fanoušci automobilových závodů se sešli na La Coruña rally. Postávali podél polní cesty, když se ze zatáčky vyřítil závodní vůz. Nad ním řidič ztratil kontrolu a vjel přímo do diváků. Šestnáct lidí bylo těžce zraněno a šest zabito. Mezi oběťmi byly i dvě těhotné ženy a osmileté dítě.

Sobotní rallye La Coruña v španělském městě Carral přilákala obrovský počet diváků. Nadšenci do automobilových závodů postávali podél polní cesty a sledovali adrenalinový sport.

Bylo osm hodin večer, když se ze zatáčky přiřítil Peugeot 206. Závodník s číslem 39 ztratil kontrolu nad svým vozem, prudká zatáčka ho vyhodila z cesty a auto se řítilo přímo na diváky postávající u cesty. Vůz podle španělských médii řídil Sergio Tabeayo Sande, kterého přezdívali Tisi. Spolu s ním byl v autě ještě kopilot Luis Miguel Prego.

U cesty nebyly žádné bezpečnostní bariéry a vůz vletěl přímo do lidí. Šest lidí zemřelo namístě a dalších šestnáct bylo s těžkými zraněními převezeno do nemocnice. Mezi oběťmi byly i dvě těhotné ženy a osmileté dítě.

Příčina nehody se vyšetřuje. Escudia La Coruña na svou stránku na Facebooku nahrála fotografii s černou stuhou. Na počest všem, kteří při sobotní tragédii zemřeli.

dfghjk ( 7. září 2015 11:24 )

Snad si toho všimne i Stream.cz a zařadí to do své soutěže o Darwinovu cenu. Něco mi říká, že bychom konečně mohli spatřit skóre 100% .

e.44 ( 6. září 2015 23:26 )

Souhlas. Zkrátka takhle si tam může stoupnout jenom idiot. Navíc jenom totální idiot vezme na takhle nebezpečné místo dítě. A ty těhotné? Raději no comment...

aba112 ( 6. září 2015 20:52 )

Kdyby to alespoň bylo ponaučení pro lidi, jakých "inteligentních" zábav se nezúčastňovat.....

honza54. ( 6. září 2015 19:34 )

Tripe, ty jsi idiot, víš o tom?

trip ( 6. září 2015 19:10 )

"O pět"? no ty vole... o 5 ceho? o 5 knedliku? nezabijeli machri. zabijela lidska blbost. normalne se tomu rika prirozena selekce. kdyz si blb stoupne do zatacky, kterou projizdi zavodejici auta, tak co ceka? ze bude zit vecne? chteli adrenalin? tak ho dostali.

Zobrazit celou diskusi