Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Možná okradl i vás! Nigerijec vydělal miliony díky podvodným mailům a žil si jako král

Autor: lm - 
6. září 2015
14:40

Ve Velké Británii se podařilo odsoudit Nigerijce, který prostřednictvím podvodných e-mailů slibujících výhru vylákal od důvěřivců miliony! Zatímco jeho oběti přišly o celoživotní úspory, on si žil v luxusu. Podobné e-maily se šíří i v Česku!

Godwin Nwaofor (36) si postavil živobytí na tom, že posílal lidem podvodné e-maily s tím, že vyhráli vysokou cenu v mezinárodní loterii. Aby svoji výhru mohli šťastlivci dostat, museli nejdříve zaplatit manipulační poplatek ve výši několika tisíc korun. Celkem Nigerijci uvěřily stovky lidí, kteří mu dohromady poslali až milion liber, v přepočtu asi 37 milionů korun!

Důvěřivci zejména z řad důchodců, na které se zaměřoval, mu odevzdali celoživotní úspory. Podvodník si za ně žil v luxusních londýnských bytech, vymetal nejdražší podniky a objednával si jedno drahé šampaňské za druhým. Ověšený zlatem utrácel i za drahá auta, oblečení a hodinky.

U soudu vyfasoval sedm let. Po přečtení rozsudku se rozbrečel, ale soudce jeho údajné výčitky nezbaštil. Nwaofor se přestěhoval z Nigérie do Velké Británie v roce 2006 a vzal si německou občanku, se kterou má dvě děti. Vyšetřovatelé se domnívají, že muž byl pouhým pěšákem obří organizované skupiny, jejíž kápo obklopený luxusem žije v Nigérii. Tato skupina z obětí prostřednictvím podvodných e-mailů vymámila nejméně miliardu korun. Několik podobných emailů o výhře v australské loterii kolovalo i u nás.

 

kinki ( 7. září 2015 13:04 )

Za sprostost sa plati, tak zaplatili.

wallster ( 7. září 2015 12:13 )

kromě podvodníků by měli zavírat i ty blby, co na takový email skočili. avšak do blázince, kde by jim skotské střiky připomínaly, co jsou za roury.

y1xcvbnm ( 7. září 2015 12:00 )

Jak může být někdo tak blbý že když v žádné soutěži nebyl a přece vyhrál , pošle peníze za vidiny velkého zisku výhry, to mě hlava nebere, bolhužel jak vidno tak se najde spousta lidí kteří tomu uvěří, tak proč by se na jejich blbosti neobohatil.

Xeen ( 7. září 2015 09:16 )

Tak normální multikulturní obohacovač.

bandour ( 6. září 2015 15:10 )

samozřejmě na stejné duševní výši, jako ta opička.

Zobrazit celou diskusi