Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Zoufalec nahrál vlastní únos, aby vzbudil lítost u exmanželky. Televizi posílal svoje zmrzačené fotky

Autor: lm - 
4. září 2015
11:49

Chtěl získat pozornost exmanželky, která ho opustila. Byl pro to ochoten udělat vše. Tak to je příběh Američana Roberta Groomera (42) z Oklahomy, který zinscenoval vlastní únos a pak posílal své zmrzačené snímky místním novinářům.

Robert Groomer před třemi týdny obvolal televizní stanice v Louisianě a oznámil jim, že ho někdo unesl. Novinářům dokonce poslal i snímky, které měly dokazovat, že ho někdo drží v zajetí. Na nich byl zbitý a svázaný. Reportéři vše předali policii, která spolu s FBI ihned začala incident vyšetřovat.

Krátce poté byli policisté přivoláni k domu mužovy exmanželky, kterým otřásla menší exploze. Nikdo nebyl zraněn a ženě se naštěstí podařilo spolu se spolubydlící uhasit i následný požár. Po důsledné kontrole našli policisté pod domem několik válců, které měly dům nejspíš vyhodit do povětří.

Zoufalec ale ve svém podivném tažení pokračoval. Krátce poté „neznámý“ muž obvolal všechny místní televizní stanice a přihlásil se k odpovědnosti za žhářský útok na ženin dům a za únos Roberta Groomera. Tento kriminálník pak dotčeně reportérům psal, proč nikdo neodvysílal informace i o únosu, který byl ohlášen.

Tou dobou se detektivové zaměřili na Grooma z úplně jiného pohledu. „Detektivové zjistili, že Groom nebyl oběť únosu a že celou věc zinscenoval, aby získal pozornost své exmanželky,“ píše se na stránkách místního šerifa. Exmanželka zřejmě moc dobře věděla, proč si dříve nechala vystavit soudní zákaz přiblížení. Dva dny po výbuchu agenti FBI muže zatkli a teď čeká ve vazbě na soud. Policisté zjistili, že muž navíc před půl rokem vyhrožoval místním televizním stanicím bombou.

antoninwertheim ( 4. září 2015 13:05 )

NENI ZOUFALI JE NEMOCNY

Zobrazit celou diskusi