Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Konec pátrání po Maddie? Vyšetřování stálo už 400 milionů korun a nikoho nezatkli!

Autor: lm - 
2. září 2015
21:41

Není na čase říct už dost? Čtyřleté pátrání po pohřešované Maddie McCann stálo britské daňové poplatníky už téměř 400 milionů korun. Přitom dodnes nebyl zatčen ani jeden člověk, který by za její zmizení byl odpovědný. Na pátrání po ostatních pohřešovaných dětech se přitom nevydá ani sto tisíc korun...

Nejhledanější dítě světa, malá Maddie McCann, zmizela 3. května 2007 z hotelového pokoje v portugalském Praia da Luz, když byli její rodiče na večeři v blízké restauraci. Po roce portugalská policie případ kvůli nedostatku stop odložila. V roce 2011 se ale případu ujal britský Scotland Yard, který po dívence pátrá už čtyři roky.

Ani přes nasazení až 37 elitních britských detektivů nedošlo k žádnému posunu. Vyšetřovatelé sice vytipovali několik podezřelých, ale nikoho nezatkli. Celkem už se náklady na toto pátrání vyšplhaly téměř k 11 milionům liber (bezmála 400 milionů korun). Tuto částku tvoří platy detektivů, přesčasy a další výdaje. Například jen během roku 2014 detektivové podnikli 67 zpátečních letů do Portugalska za celkem půl milionu korun.

Nabízí se tak otázka, jestli už není na čase pátrání zanechat. V současnosti se ve Velké Británii totiž pohřešuje přibližně 155 dětí. Průměrně se na pátrání po jednom dítěti vydá asi 2415 liber, tedy necelých devadesát tisíc korun. "Je na čase přestat se honit za přízraky. Je nesmysl zabývat se stále podněty z celého světa. Důležité je, jestli v případu vůbec nějak pokročili," řekl portálu The Sun bývalý šéf elitních detektivů John O'Connor. Odborník uvedl, že pokud detektivové nemají žádné solidní stopy, peníze by měly být vynaloženy na jiné případy.

brano34 ( 19. května 2020 22:44 )

Zmizení Madeleine se vyřeší po odchodu Británie z EU. Portugalsko najde její ostatky a Kate s Garrym budou muset s pravdou ven.

Zobrazit celou diskusi