Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

O Islámském státu víme vše: Zabránili jsme i útoku v New Yorku, tvrdí hackeři

Autor: mb - 
1. září 2015
19:30

Ghost Security – tak si říká skupina hackerů, která tvrdí, že o internetových aktivitách Islámského státu ví úplně všechno. Hackeři prý odstranili stovky stránek islamistů, a dokonce zabránili teroristickým útokům v New Yorku a Tunisku.

„Ze začátku to bylo těžké, ale nyní je to o dost snazší. Víme, o koho se jedná, známe jejich metody, o Islámském státu a jeho online aktivitách víme úplně všechno,“ tvrdí hackeři, kteří vyhlásili fanatikům z Islámského státu kybernetickou válku.

Zmařený teroristický útok?

Hackeři se prý zasadili o to, že islamisté přišli o 59 tisíc účtů na Twitteru, 130 webových stránek bylo zrušeno a z YouTube zmizelo přes tisíc videí džihádistů. Počítačoví experti prý dokonce zmařili teroristické útoky. „V Tunisku chtěli zaútočit na starou židovskou čtvrť, prakticky ihned po útocích na pláži. Také plánovali útoky v New Yorku. Informovali jsme úřady a k útokům tak nedošlo,“ tvrdí hacker z Ghost Security, který si říká Mikro.

Islámský stát online

Bezpečnostní experti upozorňují na to, že Islámský stát je na internetu velice aktivní a právě tímto způsobem naverboval tisíce bojovníků z Evropy a USA do svých řad. Islamisté však popírají, že by hackeři nějakým způsobem narušili jejich aktivity.

„Anonymous, GhostSec, CtrSec a další hackeři, kteří jsou proti Islámskému státu, nehackli vůbec nic. Jen o tom dokolečka mluví. Maximálně tak dokážou nahlásit úřadům účet na Twitteru a zorganizovat pětiminutový útok DDoS,“ tvrdí počítačový expert z Islámského státu. DDos je technika hackerského útoku, při níž dochází k přehlcení požadavky a následné nefunkčnosti webové stránky.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi