Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

USA chtěly po 11. září shodit na Afghánistán atomovou bombu, tvrdí diplomat

Autor: mb - 
31. srpna 2015
10:59

Teroristický útok z 11. září 2001 Spojené státy šokoval natolik, že zvažovaly shození atomové bomby na Afghánistán. Německým médiím to řekl Michael Steiner (65), který před dvěma měsíci odešel z diplomacie na penzi.

„Zvažovali všechny možnosti. Měli dokonce už plán,“ tvrdí německý diplomat Steiner, který v roce 2001 působil jako poradce pro bezpečnost a mezinárodní vztahy tehdejšího německého kancléře Gerharda Schrödera (71).

11. září 2001 19 islamistů uneslo čtyři civilní letadla. Jedno navedli do Pentagonu, dvě pak do výškových budov v New Yorku, kterým se přezdívalo „Dvojčata“. Ve čtvrtém letadle únosce zneškodnili pasažéři. Při ničivých útocích zemřelo 3000 lidí a více než 6 tisíc jich bylo zraněno.

Teroristický útok také Ameriku výrazně změnil, v rámci boje proti terorismu byla přijata řada opatření omezujících právo občanů na soukromí. Atomovou bombu USA nakonec nepoužily. Spojené státy podnikly invazi do Afghánistánu, kde vládl Taliban. Američané tu tehdejší režim svrhli, země je nyní nicméně dodnes daleko od stability.

Diplomat pomáhal Čechoslovákům přes zeď

Není to poprvé, co Michael Steiner vzbuzuje pozornost, ať už svými výroky, či chováním. Steiner působil jako diplomat ještě v tehdejším Československu a v roce 1989 přitáhl zájem médií tím, že pomáhal přes zeď ambasády Čechoslovákům, kteří chtěli uniknout před komunistickou diktaturou.

V rodném Německu pak „proslul“ kaviárovou aférou, kdy se v letadle při letu z Asie pohádal s obsluhou a posléze sarkasticky požadoval k obědu kaviár.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zkzkz ( 4. února 2016 15:34 )

zkzkz ( 4. února 2016 15:32 )

ivoadler ( 31. srpna 2015 16:04 )

U popravy jsem samozřejmě nebyl, ale viděl jsem o ní film od BBC. Snad se mu dá věřit.

1pravda1 ( 31. srpna 2015 15:54 )

Ověřeno to bylo dost, kdo nechce nechápe, nevidí, že ocelová!!! budova se nezřítíí!!! během deseti vteřin přesně do základů ani by to někdo odpálil, není jen prach, jsou i videa zřícení nojasne Ze sutin prachu se dá zjistit to, že se v nich nacházely zbytky výbušnin.... Ale jsou lidé, kteří dodnes věří, že země je placatá.

nojasne ( 31. srpna 2015 14:53 )

Bylo dokázáno ? Kým ? To jsou jen keccy. Ze sutin prachu se nedá nic dokázat, jenom to, že to spadlo a všechno ostatní jsou jen teorie, které si nikdo nemůže ověřit. Když budu chtít, dokážu, že dvojčata pohltila černá díra, která vznikla poklesem akcií.

Zobrazit celou diskusi