Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bombový útok v Bangkoku: Policie našla materiál na výrobu další výbušniny

Autor: ČTK - 
31. srpna 2015
07:18

Thajská policie v rámci vyšetřování nedávného bombového útoku na chrám v Bangkoku ohlásila nález dalšího materiálu pro výrobu bomby. V sobotu policie oznámila, že zadržela podezřelého a že v jeho bytě v metropoli objevila řadu komponent k výrobě trhaviny.

Police uvedla, že nyní byla domovní prohlídka provedena v dalším bytě v Bangkoku, ve kterém vyšetřovatelé nalezli hnojivo, střelný prach, digitální hodiny a auta na dálkové ovládání, jejichž součástky mohou být ke zhotovení bomby použity.

Jde o materiál na výrobu bomby,“ uvedla policie s tím, že nikdo doma neskladuje dusíkaté hnojivo a střelný prach, pokud nezamýšlí sestrojit nálož. Policie dnes také oznámila, že chystá zatykače na další tři až čtyři podezřelé, podrobnosti ale neuvedla.

V sobotu thajská policie zadržela podezřelého z bombového útoku, který si 17. srpna vyžádal 20 mrtvých, většinou turistů, a přes 120 zraněných. Zatčení muže, který je cizincem, je považováno za výrazný průlom ve vyšetřování. Identita muže je nejasné, ačkoli thajská média spekulují o tom, že je to Turek.

Úřady zatím nepotvrdily, že zadržený je skutečně Turek. Uvedly jen, že používal falešný turecký pas. „Moc nespolupracuje. Z předběžného šetření se domníváme, že nemluví pravdu,“ citovala AP policejní prohlášení.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi