Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mnich, co rád fotí selfie: Cestovatel ztratil iPod a nestačil se divit

Autor: bop - 
29. srpna 2015
16:48

Když turista Scott Herder ztratil svůj iPod během cest, už jistě ani nedoufal, že by ho ještě někdy dostal zpátky. Ztracenou věcičku ale našel laoský mnich – a rozhodl se ji dál používat! Na cloudu Herdera se tak začaly objevovat vskutku podivné fotografie.

Mnich pokračoval v používání nalezeného iPodu, ale nikdy se neodhlásil z Herderova účtu na cloudu. Jakmile turista našel wifi, na jeho iCloud se tedy nahrály spousty nových fotografií. A mladý cestovatel se nestačil divit!

Mnich z Laosu si zjevně libuje ve focení selfie. To také brzy zjistil Herder, když se mu na cloudu objevila záplava fotek cizího obličeje. Nálezce iPodu se však rozhodně neomezoval jen na ně – podle fotek vede mladý muž skutečně zajímavý život!

Herder se mohl kochat spoustou turistických fotografií z nejrůznějších míst, fotkami s různými přáteli a náhodnými známými mnicha i záběry z každodenního života. Mladý muž začal také pracovat s různými možnostmi a perspektivami focení. Na jedné fotografii zkouší například takzvané rybí oko.

„Většinou, když něco ztratíte, je to na nic,“ napsal na svůj blog Scott Herder. „Jste naštvaní na celý svět. Nakonec se ale stalo něco úžasného. Bylo to jako vidět úplně nový svět. Dostalo se mi vzácného nahlédnutí do života tohoto mnicha a začala být zábava sledovat, kam se dostal.“

 Pro server dailymail.com se Herder svěřil, že nejraději má fotografii pózujících mnichů. „Líbí se mi ten lidský aspekt. Všichni jsme jenom lidé, co se chtějí bavit.“

Herder se s mnichem zatím nesetkal, ale snahu nálezce zkontaktovat do budoucna nevyloučil.

 

frantacizek ( 29. srpna 2015 23:36 )

je to možný, že věřící takhle čoruje?

uzar ( 29. srpna 2015 23:10 )

 Nebyl to spíš než ipod iphone?

Zobrazit celou diskusi