Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrah novinářů měl zbraň legálně: Kulky nesou jména mrtvých z Charlestonu, psal v dopise na rozloučenou

Autor: ljš - 
27. srpna 2015
10:38

Zamindrákovaný šílenec posedlý rasovou válkou připravil o život dva nevinné kolegy. Vester Lee Flanagan (41) alias Bryce Williams přitom svou pistoli vlastnil legálně. Pořídil si ji krátce po útoku v Charlestonu, který prý pro něj byl poslední kapkou.

Williams poslal televizi ABC 23stránkový manifest, ve kterém vysvětluje své pohnutky. "Proč jsem to udělal? Zálohu za zbraň jsem složil 19. června, ke střelbě v Charlestonu došlo sedmnáctého...," napsal v dopise, který televizi po činu odfaxoval. Podle policie si pistoli skutečně opatřil legálně ve virginském obchodě se zbraněmi.

Útok jednadvacetiletého mladíka Dylanna Roofa na černošský kostel, ve kterém postřílel devět lidí, Williams zmínil hned několikrát. "V ten moment pro mě pohár přetekl. A moje náboje na sobě mají iniciály obětí," napsal. Jestli šlo o metaforu, nebo byli novináři skutečně zabiti speciálně upravenými kulkami, policie zatím nepotvrdila.

Vestera Lee Flanagan působil jako reportér v regionálním televizním kanálu WDBJ7. Právě dva své kolegy – reportérku Alison Parker a kameramana Adama Warda – popravil během reportáže, kterou natáčeli. Vraždění si natočil patrně mobilním telefonem a videozáznam pod jménem Bryce Williams stihl umístit na svých účtech na sociálních portálech Facebook a Twitter. Provozovatelé portálů jeho stránky brzy odpojili.

rucnikvolamydlo ( 27. srpna 2015 11:38 )

Opice patří na stromy.

Zobrazit celou diskusi