Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Střelba v přímém přenosu: Kdo byl útočník a proč zastřelil bývalé kolegy?

Autor: lm - 
26. srpna 2015
18:52

Dva novináři byli chladnokrevně zastřeleni během přímého přenosu v americkém státě Virginie. Útočník poté na internetu dokonce zveřejnil video svého těžko pochopitelného činu. Podle policie vraždil bývalý kolega! Motivem mohl být rasismus.

Střelba se odehrála ráno při rozhovoru ve vysílání regionálního televizního kanálu WDBJ7 z nákupního střediska v centrální části státu. O život přišla reportérka a kameraman.

Podle policie byl střelcem 41letý reportér Vester Lee Flanagan, který v televizi vystupoval pod pseudonymem Bryce Williams. Podle profilu na síti LinkedIn střelec vystřídal během své kariéry několik televizních kanálů. Na televizní stanici WDBJ-TV pracoval od roku 2013 jako multimediální reportér. Po roce ale skončil. Poté už podle svého profilu nikde nepracoval.

Motivem střelce byly zřejmě neshody s kolegy. „Alison dělala rasistické poznámky,“ zveřejnil krátce po střelbě Bryce na Twitteru. „Adam na mě bonzoval na personálním poté, co se mnou jen jedinkrát pracoval,“ napsal v dalším příspěvku. Nakonec zveřejnil i video z popravy bývalých kolegů.

Ředitel stanice WDBJ Jeffrey Marks uvedl, že s Vesterem byly v práci problémy. Z práce byl vyhozen údajně kvůli problémům se vztekem. Z budovy ho musela vyprovodit ochranka. Podle kolegů měl zvláštní charakter. "Měl pocit, že po něm každý jde," popsala Katie Love, která s Flanigenem pracovala.

Podle portálu CNN střelec jednu ze stanic, kde pracoval, žaloval kvůli rasové diskriminaci. Tvrdil, že ho ředitel stanice nazval "opicí". Televizní stanici ABC prý krátce po střelbě odeslal faxem 23stránkový manifest. Momentálně dokument zkoumá policie.

Video Takhle viděl vrah své oběti: Natočil novináře před smrtí - Youtube.com
Video se připravuje ...

Nespokojený bývalý zaměstnanec zastřelil v přímém přenosu reportérku Alison Parker (†24) a kameramana Adama Warda (†27). Bryce postřelil i ženu, se kterou reportáž natáčeli. Ta je momentálně v nemocnici. Po dramatické honičce s policií Bryce Williams obrátil zbraň proti sobě.  V kritickém stavu byl prý převezen do nemocnice. Tam ale zraněním podlehl.

Video Reportérku zastřelili v přímém přenosu - youtube.com
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

abvydavatelstvi ( 26. srpna 2015 20:48 )

To je pravda... Národy by se neměly míchat... Podívejte se na internetu na článek ..Genocida na bílých obyvatelích v JAR... Černoši ve velkém zabíjí bílé farmáře ...a jejich děti.. Pokud se budou národy míchat... tak bude čím dál víc násilí.. Když už se míchají.... Měli by se lidi vzájemně respektovat s takovou barvou s jakou se narodili... Nikdo na světě nemá právo se vyvysovat nad jinou rasu... každý člověk je osobnost...

frantacizek ( 26. srpna 2015 19:43 )

no vidíte, hezký návod pro nějakého českého mediálního retarda, jak zmenšit počet mediálních hovad v českých luzích a hájích. tak šupky, retardů jsou plné redakce

d.kresohlav ( 26. srpna 2015 19:35 )

Vůl, kopčí vrahounskýho magora z Moskvy.

bandour ( 26. srpna 2015 19:30 )

opět umírněná opice

otylie.z.bolivie ( 26. srpna 2015 19:25 )

USA má obrovský problém s rasismem a EU ho bude mít taky. Když rozdílné civilizace, kultury na sebe narazí, není to dobré. Má se pomáhat, ale v zemích těch, kteří to potřebují. To nemá se stěhováním národů co společného. Smíchat národy a žít na jednom místě, nefunguje, to nám říká i bible kde mluví jasně o Babylonu. Navíc jsou bílí příliš arogantní. Chápu pak takové, kteří díky rasismu psychicky trpí a jednoho dne jim rupne v bedně. A v USA je to na denním pořádku, mobing, rasismus.

Zobrazit celou diskusi