Tragická událost se udála v osadě Moneta. Rutinní rozhovor o přínosech turismu v regionu se během sekundy změnil v noční můru. Dle svědků zaznělo zhruba osm výstřelů, které byly pro reportérku Alison Parker  (†24) a kameramana Adama Warda (†27) smrtelné. Zraněna byla i Vicki Gardner, se kterou novinářka natáčela rozhovor. Tu šílenec postřelil do zad. Zdravotní stav Vicki zatím zůstává nejasný.

Video
Video se připravuje ...

Reportérku zastřelili v přímém přenosu youtube.com

Šok

Diváci ani produkční tým si vůbec nejdříve neuvědomili, co se stalo. „Můj Bože!“ zakřičela jen Parker. „Nejsme si jisti, co se tam stalo, ale hned jak to zjistíme, dáme vám vědět,“ oznámila moderátorka ve studiu a televize promptně ukončila přímý přenos.

Nevinné oběti

„Bohužel Vám musíme s hlubokým zármutkem oznámit, že reportérka WDBJ 7 Alison Parker a kameraman Adam Ward byli dnes ráno zabiti,“ řekla televize na sociální síti Twitter.

Dva novináři americké lokální televize WDBJ7 zemřeli v přímém přenosu
Autor: WDBJ7

„Jak to mohl vůbec někdo udělat? Alison a Adam byli skvělí lidé, všichni je měli rádi,“ nechal se slyšet ředitel televizní stanice.

Měla před svatbou
Reportérka Alison Parker přitom nedávno oslavila narozeniny a chystala svatbu. "Byli jsem spolu devět měsíců a bylo to nejšťastnější období mého života. Chtěli jsme se vzít, nedávno jsme oslavili její 24. narozeniny," prozradil zdrcený přítel Alison, novinář Chris Hurst.

Natočili vraha

Šíleného střelce ovšem zachytila kamera zavražděného Warda. Maniak je oblečený celý v černém a po nevinných obětech pálí s ledovým klidem. Policie už neprodyšně uzavřela oblast a po střelci pátrá.

Vrah se natáčel

Jenže i vrah se natáčel, respektive natáčel, jak chladnorkevně vraždí nevinné lidi. Šokující video pak umístil na internet se slovy: "Natočil jsem střílení, zkouknětě Facebook." Z videa doslova mrazí...

Video
Video se připravuje ...

Takhle viděl vrah své oběti: Natočil novináře před smrtí Youtube.com

Hon na vraha

Vrahem je údajně Bryce Williams, bývalý zaměstnanec televizní stanice WDBJ, který se rozešel se svým zaměstnavatelem ve zlém. Podle informace televize WHSV policie v tuto chvíli pronásleduje střelce po dálnici.