Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman by se mohl učit. Trump nechal reportéra vyhodit z tiskovky

Autor: ČTK, mb - 
26. srpna 2015
12:50

USA si zakládají na svobodě slova garantované druhým dodatkem ústavy. Kandidát na prezidenta USA Donald Trump (69) si ale s novináři moc nerozumí a častuje je podobně ostrými výrazy jako český prezident Miloš Zeman. Žurnalisty kdysi označil za „nejpodlejší“ část společnosti a ani v předvolební kampani svá slova nemírní. Novinářku nazval „nánou“ a jednoho reportéra dokonce vyhodil z tiskové konference.

Novinář Jorge Ramos španělského mediálního gigantu Univision Trumpovi nepadl do oka hned na začátku. Jeho dotazy ohledně imigrace extrovertního miliardáře natolik vytočily, že jednu chvíli do mikrofonu Trump utrousil: „Tohle nemá cenu!“

Vyhazov novináře, který si vzal slovo

Trumpův kalich trpělivosti přetekl, když si reportér Ramos vzal slovo, přestože chtěl Trump odpovídat na dotazy jiných novinářů. Trump ho opakovaně vyzýval, aby se posadil. Ramos mu to odvětil, že má na dotazy právo. „Ne, nemáte. Nemáte slovo. Vraťte se do Univision,“ odpověděl Trump. Následně pokynul dobře rostlé ochrance, ať vzpurného novináře vyvede ven.

Moderátorka je nána

Není to poprvé, co se Donald Trump dostal poprvé do konfliktu s novináři. Při republikánské debatě kandidátů na prezidenta USA se mu nelíbil asertivní styl dotazů moderátorky Megyn Kelly (44). Od té doby se Trump do blondýnky občas „naveze“. Nedávno se nechal slyšet, že Kelly byla nepříjemná zřejmě kvůli menstruaci.

Po mediální bouři následně popřel, že o menstruaci vůbec mluvil. „Bimbo je zpátky ve městě. Doufám, že ne nadlouho,“ zaútočil miliardář na novinářku na sociální síti Twitter. Anglický pejorativní výraz „bimbo“ označuje atraktivní, ale ne inteligentní ženu. V češtině měl naopak od kolegů takovou přezdívku právě český prezident.

Imigranti se bojí Trumpa

Trump mezi republikánskými kandidáty vede s naprostým přehledem. Sympatie si získal mezi voliči zvláště svými tvrdými protiimigračními výroky. Mexické přistěhovalce označil za „znásilňovače“, na hranici s Mexikem chce postavit zeď a zároveň plánuje zrušit automatické udělování amerického občanství dětem, které se narodí cizincům na území USA.

frantacizek ( 26. srpna 2015 15:33 )

tohle by se mělo s vámi mediálními mrdkami dneška dělat běžně a všude.

milan1959 ( 26. srpna 2015 14:44 )

Ale balíku všichni přece víme, že Trump je šašek. Ví to celá Amerika. Co tam máš dál

milan1959 ( 26. srpna 2015 14:42 )

Co bereš soudruhu?

sluka ( 26. srpna 2015 14:33 )

USA je dobře fungující samostaný stat?

wanaxa ( 26. srpna 2015 14:18 )

Zachraň se kdo můžeš, je to zběsilej buran

Zobrazit celou diskusi