Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Američané se smějí prezidentskému kandidátovi Bushovi. Kvůli nepovedené fotomontáži

Autor: mb - 
24. srpna 2015
19:47

Americký kandidát na prezidenta Jeb Bush (62) pobavil veřejnost. Na nejnovějších volebních plakátech má jednu ruku bílou a druhou podivně tmavou, jako by snad šlo o dva lidi. Jde totiž o nepovedenou fotomontáž. Proč k jejímu vzniku vůbec došlo? Na vině je americká legislativa. 

Skoro 90 tisíc plakátů s černobílým Bushem jeho volební tým nyní horečně stahuje zpět. Kuriózní snímek není projevem přehnané politické korektnosti ani snahou získat afro-americké voliče. Jedná se o obyčejnou chybu, která ale Bushovi v předvolebním klání rozhodně nepomůže.

Chybovat je lidské

Snímek vznikl ve společnosti Right to Rise, která je politickou organizací a kvůli složité legislativě sice může podporovat prezidentské kandidáty, ale nesmí s nimi přímo spolupracovat. Nemohou je tedy například poprosit, aby jim zapózovali pro nové fotografie. Grafik tedy musel vzít starý snímek Bushe, kde stojí vedle potenciálních voličů, již vrhají na jeho ruku stín, a jednoduše ho použil znovu. Jenže již zapomněl na inkriminovanou ruku a neštěstí bylo na světě.

Bush a Trump

Bushe podporuje pouhých 15 procent republikánských voličů, mezi republikány vede extravagantní miliardář Donald Trump (69). Ani jemu se nevyhnul skandál s předvolební kampaní.

Stážista nevědomky použil vojáky se symbolikou nacistického Německa, které si spletl s americkými příslušníky ozbrojených sil. Klopýtnutí stážisty ovšem Trumpovi nezabránilo v tom, aby si do Bushe hned nerýpnul: „Jeb Bush použil Photoshop, kde má černou levou ruku a i tělo nesedí. Jeb Bush to prostě nezvládá!“

ruudazvostravy ( 24. srpna 2015 23:43 )

Von tendle Jep Tráva je stejně vije*banej,jako celá ta jeho Trávná famýlyje.

gogo ( 24. srpna 2015 22:21 )

V USA je prezident pouze poslušná loutka v rukou mocných, kteří by se rádi stali pány světa...

Zobrazit celou diskusi