Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Prokletý vůz: Dvakrát majitel půjčil luxusní káru a dvakrát mu ji nabourali

Autor: haj - 
24. srpna 2015
08:01

Tohle auto je snad prokleté. Stačí, aby ho majitel někomu půjčil, a hned je na maděru. Bodyguard Andy Danso (43) se sice projel luxusním bourákem za 37 milionů, ale nezvládl řízení a s nepojištěným vozem naboural do plotu budovy ve Wembley v severozápadním Londýně. Stejný vůz už ale před lety rozbili za podobných okolností.

Původně Danso tvrdil, že do plotu narazil poté, co se vyhýbal stříbrnému autu, ale záznam z bezpečnostních kamer prozradil jeho lež. Druhý vůz si vymyslel, protože se styděl, a vše se odehrálo trochu jinak.

V půjčeném voze měl špatně nastavenou sedačku a seděl tak až příliš blízko volantu. Místo aby však někde zastavil, začal si místo upravovat za jízdy. Přitom prý šlápl nechtěně nohou na plyn a narazil do plotu.

Velmi vzácné auto značky Pagani Zonda, které může jet rychlostí až 214 kilometrů za hodinu, navíc patřilo jeho šéfovi, čínskému businessmanovi Jen-Te Chenovi alias Kennymu, který vůz neměl pojištěný. Zřejmě za to Dansa příliš nepochválil.

Bodyguard ztratil devět bodů, vyfásl pokutu ve výši 1 000 liber (v přepočtu 37,5 tisíce korun) za to, že nedával pozor a nevěnoval se dostatečně řízení. Soud mu nařídil zaplatit škody ve výši 400 liber (15 tisíc korun).

Ještě z nehody ale vyvázl dobře. Soud ho totiž uznal nevinným z falšování pojistného dokumentu. Ten totiž Danso sice odevzdal policii, jenže sám ho měl od zaměstnavatele Kennyho a netušil, že jde o padělek.

Totéž auto potkal podobný osud již v roce 2009, kdy tehdejší majitel Gareth Jones nechal za volant zasednout jistého známého závodního řidiče (jehož totožnost nebyla nikdy prozrazena), který s vozem naboural do sloupu elektrického vedení.

saldo ( 24. srpna 2015 10:01 )

Pagani Zonda s maximálkou 214 km/hod - jak jen se to tomu panu Paganimu povedlo?? 314

Zobrazit celou diskusi