Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Nejšťastnější den otrávila rakovina: Ženichovi ve svatební den zbývaly 4 měsíce života

Autor: haj - 
23. srpna 2015
19:37

Plánovali svatbu na letošní prázdniny. Pak se ale dozvěděli krutou zprávu – ženich má konečné stádium rakoviny. Obřad proto uspíšili. Solomon Chau by se původního termínu nemusel dožít. Vzali se v dubnu. Svatební den měli jako z pohádky. Šťastný konec se však nekonal. Čtyři měsíce po svatbě oznámila Jennifer Carter na Facebooku smutnou zprávu. Její manžel kruté nemoci podlehl.

Solomonův odchod z tohoto světa oznámila jeho manželka Jennifer na internetu takto: „Ten nejúžasnější člověk, jakého jsem znala, zemřel po osmiměsíčním boji s rakovinou. Sol tvrdě zápasil a dal do toho všechno. Jeho optimismus a smysl pro humor pomáhaly jak mně, tak našim nejbližším zůstat přes to všechno alespoň přiměřeně v klidu. Za to mu nikdy nebudeme moci dostatečně poděkovat.“

Láska této dvojice začala už před osmi lety, když Solomon slavil v St. Catharines v Ontariu devatenáctiny. Ačkoliv Jenn bydlela dost daleko odtamtud, zrovna navštěvovala kamarádku, která zde chodila na univerzitu. Nejprve ji Solomon neokouzlil, ale on se zamiloval téměř na první pohled a dokonce se brzy nato přestěhoval do Toronta, aby jí byl nablízku.

Solomon Chau tvrdě pracoval na tom, aby se z něj stal šéfkuchař. Dokonce uvažoval i o založení rodiny a po šestileté známosti loni v dubnu svou lásku Jennifer požádal o ruku. Vše se překazilo v prosinci 2014, když lékaři diagnostikovali Solomonovi rakovinu jater.  Na sále mu tumor odstranili a operace se nejprve zdála úspěšnou, jenže v březnu se do nemocnice vrátil s nesnesitelnými bolestmi žaludku. Ukázalo se, že rakovina se vrátila a rozšířila. Solomon podle lékařů neměl naději na přežití.

Přesunutí termínu svatby stálo příliš peněz, a tak snoubenci poprosili o pomoc na internetu, kde jim lidé jen za pár dní přispěli neuvěřitelnou částkou 50 tisíc dolarů. Díky tomu mohl být pár 11. dubna oddán v kruhu přátel a rodiny v muzeu Casa Loma v Ontariu. Na svatební cestu odjeli k Niagarským vodopádům a také si spolu koupili psa. V manželství však prožili jen čtyři měsíce a 17. srpna novomanžel zemřel ve spánku. Pohřeb mu vystrojili v sobotu 22. srpna, právě v původní datum svatby.

Svému zesnulému manželovi pak dokonce vzkázala, že se zase jednou sejdou. Poděkovala mu za všechno, co ji naučil a co pro ni udělal. „Jsem navždy tvým dlužníkem za to, že jsi mi ukázal, o čem láska doopravdy je.“ Mladá vdova též přiznává, že by si přála se Solomonem prožít více času. „Ty a já bychom měli společně prožít ještě 60 let, ale jsem i tak navždy vděčná Bohu za těch 8 neuvěřitelných let, co nám dal,“ přiznala Jenn.

pelagie ( 24. srpna 2015 06:47 )

tgbb. ( 24. srpna 2015 06:39 )

Zasunul, tak wocogo?

gabriela1111 ( 23. srpna 2015 20:09 )

"Vše se překazilo v prosinci 2014, když lékaři diagnostikovali Solomonovi ledvinu jater..." Už to tam nechlastejte, LEDVINA JATER je svinstvo.. nebesa..

Zobrazit celou diskusi