Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kuriózní sňatek: Zasvěcená panna si vzala Boha! Ukázal se Ježíš na svatbě?

Autor: lm - 
20. srpna 2015
20:03

Tak tohle je nejspíš letošní nejkurióznější svatba! Američanka (38) si totiž při svátečním obřadu vzala za muže samotného Ježíše Krista. Bohu slíbila věrnost a oddanost na celý život.

Středoškolská učitelka Jessica Hayes (38) je jednou z 230 amerických zasvěcených pan, které slíbily, že budou žít celý život v celibátu. Po složení slibu čistoty tyto panny dostanou prsten, který reprezentuje jejich sňatek s Kristem. Učitelka se ale rozhodla, že když se má zaslíbit Bohu, chce obřad se vším všudy!

O víkendu se proto v katedrále v americkém městě Fort Wayne konala kuriózní svatba. Jessica si za manžela brala samotného Ježíše Krista. Na tu slávu se přišly podívat desítky lidí. Jen manžel se „neukázal“. Nevěsta byla před obřadem prý velmi nervózní a nemohla si vybrat, jaké šaty si na veselku vezme. Nakonec ale vše dopadlo podle jejích představ.

A důvod této podivné veselky? Jessica prý doufá, že svým veřejným slibem inspiruje i další dívky, aby ji následovaly. Učitelka teologie se rozhodla stát zasvěcenou pannou po letech modliteb a hledání smyslu života. Nyní prý plánuje pokračovat ve svém normálním životě s tím rozdílem, že po zbytek života neplánuje mít sex či další svatbu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

alzbeta59 ( 4. října 2016 17:46 )

rudyptak48 me nedozira celkem nic , jenom premylsim proc ctete a reagujete na clanky ze Srpna lonskeho roku A co se tyka ruznych bohu, proroku a podobne, cirkvi a jinych organizaci, kteri skovavaji svoji lacnost po penezich, moci a kontrole lidi, za fiktivnimi, nebo neexistujicimi bytostmi -> -> ano mam problem s nabozenstvim. Ja osobne verim tomu, ze Jezis existoval, byt zenaty s Mary of Magdala, hlasal rovnost, a cistotu a byl ukrizovany v Patek. A taky verim, ze ho ho z krize sundali a on prezil. Odstehoval se asi 1000 km na sevoro-zapad, splodil deti a potom umrel. Kdyby zemrel na krizi, svobodny, tak by si ruzne prizivnicke a tim padem velice bohate rodiny tohoto sveta nemohli delat naroky na to, ze jsou jeho potomky. Uz to by mohlo lidem otevrit oci, ale nedeje se tak. Skoro 100 let po jeho smrti zacali ruzni lide psat pohadku o jeho zivote, a zbytek jste si asi v bibli precetl sam. Ja ji taky cetla CELOU. V zadne jine knize jsem nenasla tolik nasili a zla a prekroucenych faktu jako v Bibli. Hlavne stary zakon je dost drsny, nemyslite? Kazde nabozenstvi hlasa ze je to prave, taha z lidi penize, nuti je k poslusnosti a blbne jim mozky s doktrinami, kterymi uspesne manipulovali lidi tisice let. Jenom se rozhlednete po Evrope, co se deje. Po tisicih tam prisli z niceho nic lidi, kteri veri v Jezise jako proroka, ale modli se k jinemu bohu a ve jmenu toho jejich boha si jdou vlastni cestou kterou jim vymilo mozky JEJICH nabozenstvi, A ZASE to jedine a prave. A v Evrope je bordel jako nikdy jindy. A co se tyka za koho bych se ja mohla provdat? Ja vdana byla - dvakrat, oba moji manzele zemreli - jeden na rakovinu a druhy na selhani organu po tranfuzi. Posledni rok u obou byl velmi tezky a bolestivy, pro nas vsechny. A co se tyka moji omezenosti - ja verim, ze kazdy vidime ostatni lidi tak jak vidime a soudime sami sebe. Co vy na to?? Opatrujte se, bude krasny den a ja potebuju vic kafe, ta to vase jmeno puvodne videla a cetla ja

rudyptak48 ( 4. října 2016 15:43 )

Alžběto, nebo jak se to vlastně jmenuješ, je vidět, že tě ten článek pěkně dožral, když si mu věnovala skoro celou stránku. Zabývat se Bohem nebo Ježíšem, ve které nevěříš? Ty by ses mohla provdat leda za hnědé uhlí, to je doloženo dle evoluce a dodnes se těží i v Čechách. Na těch 57 let, co máš, si poněkud omezená.

alzbeta59 ( 21. srpna 2015 03:22 )

jak tam lezi na te zemi, tak ma mit ruce roztazene, aby jeji telo tvorilo kriz. Nema je mit pod bradou, aby ji na ni nebylo zima. Nasla jsem si orginal clanku - v titulku se taky mluvi o bohu, ale zbytek clanku uz jenom o Jezisi. Pani redaktori, prekladejte poradne !!!!!!!!!!!!!!! http://www.dailymail.co.uk/news/article-3202430/I-married-Jesus-Religion-teacher- 38-marries-God-wedding-ceremony-attracts-hundreds.html

alzbeta59 ( 21. srpna 2015 03:06 )

Toz nevim, budto to mate spatne prelozene, nebo mi neco uniklo. Koho si to vlastne "brala"? Ježíše Krista nebo Boha. Na to ze je ucitelka teologie to ma mirne popletene s tim, ze si bere Jezise a vernost prisaha bohu. A co Jezis, tomu neslibila nic?? Doufam, ze naivne neveri ze Buh a Jezis jsou jedna a tataz osoba. **…je jednou z 230 amerických zasvěcených pan, které slíbily, že budou žít celý život v celibátu. Po složení slibu čistoty tyto panny dostanou prsten, který reprezentuje jejich sňatek s Kristem. To skoro zni jako, ze z Jezise udelali bigamistu. **38 leta Americka zasvecena "panna". Pan Kohn z Kamenaku by rekl "si ze me delate kozy". A ja to rikam taky. Anebo se z ni znovu stala panna tim, ze se "provdala" za nekoho kdo udajne zil pred vice nez 2,000 lety? Takze kdyz ja se zaslisbim a “provdam” za Ramsese II ktery vladnul 1279–1213 BC, tak si muzu delat narok na vsechno zlato faraonu stareho Egypta??? Konec koncu, v pripade Ramsese II – je alespon dolozeno ze skutecne zil, a byl jednim z nejvetsich panovniku 19 dynastie. **…je jednou z 230 amerických zasvěcených pan…. No tak, kdyz uz pisete do tech novin, tak se pise panen – mnozne cislo. Asi vam doslo, ze osobne mam s cirkvi a nabozenstvim problem. Ale toto snad ani nebyl “kuriozni snatek”, ale Cirkus Sarrasani.

mak ( 20. srpna 2015 23:11 )

 Kdo to smolí? "...když se má zaslíbit Bohovi..." "Bohu" má být

Zobrazit celou diskusi